Producătorii francezi de șampanie sunt nevoiți să lase o parte din struguri pe câmp!

cotidianul_agricol, vinuri

Producătorii francezi de șampanie sunt nevoiți să lase o parte din struguri pe câmp pentru a nu cauza scăderea prețului la șampanie în contextul surplusului de materie primă a notat reuters.com,

Producţia a de struguri în acest an este cu 22% mai mare, recoltarea începând mult mai devreme comparativ cu 2019, din cauza temperaturilor înalte și lipsei de precipitații. Producătorii mai au în stoc șampanie produsă anul trecut, din cauza vânzărilor slabe cauzate de pandemia de coronavirus. Pentru a nu fi nevoiți să vândă producția din stoc la un preț mic, și a preveni suprasaturarea pieței cu acestă băutură, francezii au ajuns la o înțelegere cu vinificatorii și viticultorii că vor lăsa o parte din struguri pe câmp.

Astfel, dacă anul trecu au fost culeşi peste 10 tone de struguri la hectar, anul acest vor culege doar 8 tone, restul va rămâne pe câmp, adică aproape o cincime va fi lăsată să putrezească în podgorii, se arată în sursa citată.