Recomandări iscusite pentru erbicidarea în toamnă la cereale păioase

Schimbările vremii din ultima perioadă obligă fermierii să fie atenți și să încerce noi soluții tehnologice. De multe ori chiar trebuie să fie adaptate la aceste schimbări climatice, la agenții patogeni și dăunătorii agresivi. Un fermier care reușește să înțeleagă necesitățile unei culturi și să se adapteze, va avea rezultate bune, atât cantitativ, cât și calitativ.

De aceea, ALCEDO recomandă erbicidarea încă din toamnă a cerealelor păioase, pentru că mergând doar pe erbicidare în primăvară există neşansa de a nu putea interveni la timp în câmp şi astfel buruienile să afecteze creșterea plantelor din cultură.

Recomandările ALCEDO pentru erbicidarea în toamnă sunt:

RIVAL 75 GD este un erbicid sistemic, cu aplicare în toamnă, în postemergenţă,cu efect rezidual de durată,selectiv față de planta de cultură. Are un spectru larg de acțiune împotriva buruienilor dicotiledonate anuale și perene din culturile de cereale păioase.

 PELICAN DELTA 606 WG este un erbicid complex, cu spectru larg de combatere, ce poate fi aplicat la grâu la temperaturi mai scăzute (peste 5ºC). Doza de aplicare este redusă și eficienţa tratamentului foarte bună. Translocarea rapidă în plantă determină oprirea dezvoltării buruienilor la scurt timp după aplicare.

BIZON este un erbicid cu aplicare în postemergenţă, în toamnă, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale din culturile de grâu de toamnă, orz de toamnă, secară și triticale. Diflufenicanul este eficient în combaterea buruienilor în curs de răsărire, iar florasulamul și penoxsulamul ajută la inhibarea creșterii și dezvoltării buruienilor.

JOYSTICK este un erbicid complex, cu trei substanțe active, plus un safener. Se aplică în toamnă la grâu, orz, ovăz și secară, de la stadiul de 2 frunze până la sfârșitul înfrățirii. Combate în postemergenta majoritatea buruienilor dicotiledonate, dar și monocotiledonate, inclusiv iarbă vântului și odosul. Siguranța tratamentului se datorează safenerului din compoziție.