Revenire pentru vinul francez

Vinul din Franța, în 2018, prezintă semnele unei culturi mult mai mari, comparativ cu cea a culturii istorice din 2017, în ciuda problemelor legate de mucegai în multe zone, precum și a grindinii din Bordeaux, potrivit unor estimări proaspete.

Producția franceză de vin în 2018 era de așteptat să fie de 44,5 milioane de hectolitri, potrivit șefului unității fermierilor naționali FNSEA, Jerome Despey.

Estimările inițiale ale ministerului agriculturii din țară, au prevăzut undeva între 46 și 48 de milioane de hectolitri (hl). Reuters a informat că oficialii ministerului agriculturii se așteaptă ca recolta să fie mai aproape de 46 de milioane de hectolitri.

Chiar dacă estimarea mai rezervată a FNSEA se dovedește a fi corectă, aceasta ar însemna încă o creștere cu 20% a  recoltei istorice din anul 2017 și ar fi aproape în linie cu media din ultimii ani.

Vânzările globale de șampanie s-ar putea să fie de cinci miliarde de euro în acest an, spun experții guvernamentali, și care într-o notă pozitivă sunt de părere că recolta franceză generală ar putea crește cu circa un sfert.

Calitatea strugurilor se preintă drept una ridicată, un an cu adevărat de epocă pentru a se potrivi cu 2009.

Toate zonele producătoare de vinuri ale țării, cu excepția regiunilor Corsica, Languedoc-Roussillon și coasta Riviera, au raportat soiuri de struguri mai bune comparativ cu ultimii cinci ani.

Vinificatorii, totuși, au insistat că nu vor sărbători până nu au strugurii din butoi.