RiceTec şi PLP Group au semnat un acord privind semințele de orez hibride

În cea de a doua jumătate a lunii ianuarie, RiceTec și Grupo Puerto Las Palmas (Grupul PLP) au semnat un acord strategic de parteneriat pentru producția de semințe de orez hibride în Argentina. Conform acordului, PLP Group va prelua provocarea de a manevra facilitățile de uscare, prelucrare și depozitare a semințelor la fabrica „El Dichoso” din Colonia Benitez. La rândul său, RiceTec va continua să fie dedicat inovării, dezvoltării și introducerii de noi tehnologii, de la stația sa de cercetare din Santa María, RS, Brazilia.

Fabrica „El Dichoso” a fost o investiție mare realizată de RiceTec și inaugurată cu câțiva ani în urmă, dar care nu și-a putut dezvolta potențialul ca urmare a restructurării efectuate anul trecut de firmă.

RiceTec urmărește, astfel să încurajeze producția durabilă de alimente prin tehnologia aplicată semințelor de orez, producând un impact pozitiv asupra producătorilor, lucrătorilor, investitorilor și comunității în general.

Grupul PLP își propune să consolideze lanțul valoric al producției, industrializării și comercializării orezului în Argentina.

Acesta este modul în care ambele companii se reunesc pentru a crea un moment de „sinergie și durabilitate”, care va avea un impact profund asupra economiei regionale de orez.