Schimbarea balanței: Sectorul privat încurajează diete hrănitoare și accesibile

Având în vedere că dietele sărace prezintă un risc mai mare pentru sănătate decât poluarea aerului, consumul de alcool, drogurile și tutunul, sectorul privat trebuie să joace un rol mai puternic în a încuraja oamenii să mănânce alimente mai nutritive, potrivit unei noi strategii politice lansate de Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură.

Pe scurt, Grupul Global pentru Sisteme Agricole și Nutriție, în parteneriat cu Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), sugerează modalități prin care guvernele pot convinge partenerii industriei alimentare să ofere consumatorilor un acces mai bun la o dietă sănătoasă.

Aproximativ 815 de milioane de oameni din lume sunt încă subnutriți cronic și alte forme de malnutriție cresc, arată cele mai recente estimări. Odată cu trecerea de la alimentele tradiționale către grăsimi, zaharuri și alimente ultra-procesate, mai multe persoane, în special în țările cu venituri mici sau mijlocii, suferă de deficiențe minerale și de vitamine, excesul de greutate și obezitatea. Sunt necesare acțiuni care să stimuleze întreprinderile să „schimbe echilibrul activităților lor” în favoarea produselor proaspete și a altor produse mai nutritive, accesibile tuturor.