Descoperiri revoluţionare despre cultura de orz!

Cercetătorii de la Universitatea din Adelaide au descoperit informații fundamentale noi despre caracteristicile malțului boabelor de orz. Descoperirea lor ar putea deschide calea spre procese mai stabile de fabricare a berii sau pentru un nou malț folosit în fabricile de bere.

Cercetătorii au descoperit o legătură nouă între una dintre enzimele-cheie implicate în producția de malț pentru fabricarea berii și un anumit țesut din bobul de orz.

Cele mai importante enzime de maltare provin dintr-un strat de țesut din boabele de orz numite aleuron, un țesut care promovează sănătatea, plin de minerale, antioxidanți și fibre dietetice. Cu cât există mai multă aleuronă în boabele de orz, cu atât mai multă activitate enzimatică se produce.

Orzul este a doua cea mai importantă recoltă de cereale pentru Australia de Sud și contribuie cu peste 2,5 miliarde de dolari la economia națională. O mare parte din valoarea sa provine din utilizarea în producția de bere și băuturi.

„Boabele de orz posedă caracteristici impresionante care le fac ideale pentru crearea malțului cerut de industria fabricării berii. În timpul procesului de malțare, zaharurile complexe din boabele de orz sunt defalcate de enzime pentru a produce zaharuri libere, care sunt apoi folosite de drojdie pentru fermentare”, spune profesorul asociat, Matthew Tucker, membru al ARC Future Fellow la Școala de Agricultură, Alimentație și Vinuri din cadrul Universității.

Nivelurile acestor enzime, modul în care acestea funcționează și unde sunt sintetizate în cereale sunt, prin urmare, de interes semnificativ pentru industria berii.

Până în prezent, nu se știa că acest ingredient cheie în procesul de fabricare a berii a fost influențat de cantitatea de aleuronă din cereale sau că aleurona a fost un sit de stocare al enzimei.

Cercetătorii au examinat aleurone într-o varietate de soiuri de orz utilizate de cultivatori și programe de reproducere în Australia și au constatat o variație remarcabilă în stratul aleurone între soiuri.

Descoperirile vor fi de interes pentru producătorii de bere mari, care depind de producția stabilă și previzibilă de malț, precum și pentru fabricile de bere care caută diferite malțuri pentru producerea de bere cu diferite caracteristici.