Seminis promovează genetica performantă

Compania Seminis a organizat, în parteneriat cu Naturevo, NaanDanJain şi Cox Agricol, un eveniment demonstrativ în Ferma Tehnoplant, situată la 15 km de oraşul Slobozia, judeţul Ialomiţa, în data de 18 augustManifestarea a adunat împreună producători agricoli, procesatori şi retaileri, care au avut oportunitatea de a afla multe detalii despre cei mai noi şi performanţi hibrizi de legume din portofoliul Seminis: castraveţi, vinete, tomate şi ardei.

În deschiderea evenimentului, directorul comercial Alexandru Cernahoschi a mulţumit echipei Universal Group pentru implicarea activă în organizarea evenimentului, dar şi partenerilor şi gazdei, domnului Ion Loagăr, pentru sprijinul acordat.

“Scopul principal al acestui eveniment este acela de a promova genetica performantă, respectiv hibrizi de cea mai bună calitate care să asigure producţii de excepţie. De altfel, Seminis şi-a asumat angajamentul de a investi în fiecare an în domeniul cercetării un procent de 10% din cifra de vânzări, în ideea de a crea şi introduce în piaţă noi varietăţi de seminţe de legume. Necesarul de seminţe de calitate este vital şi de aceea evenimentele organizate de noi îşi propun să identifice toate cerinţele şi să stabilească colaborări de durată bazate pe informare, cunoaştere, încredere şi respect. Aşadar, vă invităm să vizitaţi loturile demonstrative pentru a vă convinge de performanţa geneticii promovate de noi ”, a subliniat Alexandru Cernahoschi.

 

După vizitarea loturilor demonstrative, Dr. Ing. Ioan Enoiu, fondatorul companiei Naturevo, a vorbit pe scurt producătorilor agricoli despre problemele neprevăzute apărute în culturile legumicole din Ferma Tehnoplant în acest an.

“Clima a fost cea care a creat problemele cele mai mari plantelor. În prima parte au fost temperaturi scăzute şi ploi în exces care au spălat erbicidul preemergent, ducându-l în zona rădăcinilor. Apoi a apărut fitotoxicitatea pe care am reuşit să o eliminăm, ca efect, cu Rootip Basic şi Hidrosuperevo – îngrăşământ hidrosolubil şi foliar.

În perioadele aride, cu temperaturi foarte ridicate, au apărut alte probleme, legate de bacterioze, arsuri solare, dar şi de boli şi dăunători. Pentru a contracara aceste probleme am folosit: Kerafol, Microfort, Copfort, Bactospeine – un produs biologic nou, Ovipron, Keramin K, dar şi alte produse de protecţia plantelor. Trebuie să precizez că tehnologia a fost adaptată la interval de 7-10 zile, în funcţie de factorii de stres menţionaţi anterior”, a subliniat Ioan Enoiu.

 

“Anul acesta am organizat un eveniment în care am dorit să cooptăm cât mai mulţi dintre jucătorii din lanţul producătorilor de legume, până la reţelele de retail. Ca şi în cadrul altor evenimente, astăzi am prezentat hibrizii Seminis de castraveţi, vinete, ardei şi tomate pentru procesare şi consum în stare proaspată. Pe lângă hibrizi, le-am oferit cultivatorilor şi o soluţie de comercializare prin reţeaua de legume fresh Legumescu. Este un proiect pe care l-am iniţiat în urmă cu doi ani, prin care încercăm să facem o legătură între producători şi supermarketuri şi chiar am reuşit. Peste 150 de producători comercializează producţia prin Legumescu. Pot să vă asigur că sunt produse de cea mai bună calitate” a declarat directorul comercial Alexandru Cernahoschi.

 

Gazda evenimentului, domnul Ion Loagăr, administratorul fermei Tehnoplant, s-a declarat foarte mulţumit de colaborarea pe care o are cu Seminis şi Naturevo.

„Sunt inginer agronom de meserie, iar în urmă cu 14 ani am înfiinţat firma Tehnoplant. În prezent administrăm 600 de hectare, din care 30% sunt cultivate cu legume, iar pe restul avem cultură mare: 100 ha cu grâu, 100 ha cu floarea soarelui, 150 ha cu rapiţă şi 120 ha cu porumb. Seminis ne furnizează material semincer cu o genetică de excepţie, oferind protecţie la boli, iar noi ne putem bucura de producţii mari şi de calitate. Loturile demonstrative de castraveţi, vinete, tomate şi ardei pe care aţi avut posibilitatea să le vedeţi astăzi sper că v-au convins de performanţa hibrizilor Seminis. Mesajul meu pentru fermieri este să aibă încredere şi să folosească tehnologiile şi genetica avansată pentru că vor avea numai de câştigat. Le doresc tuturor recolte bogate şi multă sănătate!”