Soluțiile FMC Agro de combatere a moliei la vița de vie!

Molia- eudemisul viței de vie (Lobesia botrana) este un dăunător care în România prezintă de obicei 3 generații pe an și care atacă bobocii florali și boabele strugurilor.

Atunci când umiditatea este mai ridicată, pe boabele atacate se instalează și Putregaiul cenușiu.Combaterea moliei viței de vie este foarte importantă, deoarece atacul ei poate diminua sau compromite în totalitate producția de struguri și de asemenea, poate influența negativ starea de sănătate a plantației de viță de vie în anii care urmează. Fie că destinația strugurilor este aceea de struguri de masă sau a producerii vinului, calitatea producției va fi puternic afectată scăzând valoarea comercială a strugurilor și a vinului dacă bolile și dăunătorii nu sunt controlați eficient. Cu insecticidele Avaunt® și Coragen® obții mai mult decât o simplă protecție a culturii de viță de vie!

AVAUNT acționează prin contact și ingestie, iar CORAGEN® acționează prin contact, ingestie și absorbție cuticulară, insectele oprindu-și hrănirea foarte rapid, chiar de la câteva minute după ingerarea substanței active.

✅ AVAUNT și CORAGEN® sunt eficiente și la aplicarea la temperaturi ridicate, de până la 33-34°C.

Insecticidul CORAGEN® are un profil ecotoxicologic favorabil, protejează entomofauna utilă și este sigur pentru om și mediul înconjurător.

CORAGEN® are mod de acțiune diferit de al celorlalte insecticide din piață, fapt pentru care este partenerul ideal în programele de combatere integrată a dăunătorilor (IPM).