Soluțiile Monsanto pentru creșterea profitabilității

camp_porumb

Monsanto România a încheiat recent primul eveniment din seria vizitelor la “Centrul de Excelență DEKALB®”. Desfășurate sub egida brand-ului DEKALB®, cu o tradiție de peste 100 de ani în agricultură, workshop-urile au avut ca scop prezentarea unor soluții pentru creșterea productivității la cultura de porumb. Corporația se află printre leaderii mondiali în inovația acestui domeniu, de aceea transferul de know-how a avut la bază 3 piloni principali: (1) mediul de cultură, (2) hibrizii de porumb toleranți la arșiță și secetă și (3) agricultura de precizie.

În cadrul “Centrului de Excelență DEKALB®”, organizat la Ruse, în Bulgaria, fermierii au vizitat o platformă de porumb, unde au fost prezentate soluții pentru eficientizarea procesului agricol și au avut ocazia să cunoască produsul prin informații relevante și experimente practice. Dacă mediul de cultură, însemnând tipul de sol si condițiile de climă, nu poate fi schimbat, folosirea produselor DEKALB® poate influența succesul recoltei. Dintre hibrizii de porumb s-au remarcat hibrizii HD, pentru capacitatea acestora de a se adapta la arșiță și secetă, dovedite în urma testărilor realizate în zone aride ale lumii.

Pe lângă sfaturile utile pe care le-au primit fermierii, unul dintre centrele de interes ale evenimentului s-a conturat în jurul agriculturii de precizie. Aceasta oferă posibilitatea de a eficientiza semănatul, prin crearea unei hărți a problemelor pe parcelă și prevenirea acestora. Viteza de semănat și densitatea sunt doar doi dintre factorii cei mai importanți, de care depinde recolta. Agricultura de precizie presupune utilizarea unor soft-uri integrate în bordurile utilajelor agricole, care pot fi coordonate printr-un sistem GPS avansat.

Suntem încântați că am stârnit atât interesul partenerilor noștri, fermierii, cât și al jurnaliștilor care au acceptat invitația noastră de a participa la evenimentul, ce a avut loc săptămâna trecută, la Ruse, în Bulgaria. Ne-am bucurat să vedem că există deschidere în ceea ce privește creșterea profitabilității prin soluțiile pe care le punem la dispoziție. Încă suntem la început în ceea ce privește adoptarea instrumentelor necesare aplicării agriculturii de precizie, însă știm că acesta este viitorul.” declară Daniel Stanciu, Director de Marketing și Strategii pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

Evenimentul de la Ruse, desfașurat pe parcursul a 4 zile, a reunit peste 450 fermieri din Bulgaria, 200 din România, cât și jurnaliști din presa agricolă și cea financiară.

Seria evenimentelor va continua cu vizita platformei de la Brăila, în data de 31 august, și cea de la Satu Mare, din data de 8 septembrie, unde sunt așteptați peste 600 fermieri parteneri.

Despre Monsanto
Monsanto şi-a luat angajamentul de a aduce o gamă largă de soluţii pentru a ajuta la hrănirea unei populaţii aflate în continuă creştere. Producem seminţe de fructe, legume şi alte culturi importante, cum ar fi porumb, soia, bumbac, care ajută fermierii să obţină recolte mai bune, utillizând mai eficient apa şi alte resurse importante. Lucrăm pentru a găsi soluţii durabile pentru sănătatea solului, pentru a sprijini fermierii să utilizeze datele statistice pentru îmbunătăţirea practicilor agricole şi conserva resursele naturale, dar şi pentru a oferi produse de protecţie a culturilor care să minimizeze problemele produse de dăunători. Suntem parteneri cu fermieri, cercetători, organizaţii non-profit şi universităţi pentru a aborda unele dintre cele mai mari provocări ale lumii. 

Pentru a afla mai multe despre Monsanto şi despre cei peste 20.000 de angajaţi, vă rugăm să vizitaţi: discover.monsanto.com, monsanto.com, www.monsanto.ro. Urmăriţi activitatea noastră pe Twitter® la twitter.com/MonsantoCo, pe blogul companiei, Beyond the Rows®, la monsantoblog.com  sau abonaţi-vă la News Release RSS Feed.