Sparanghelul, o adevărată delicatesă

Sparanghelul este considerat o adevărată delicatesă la noi în țară și are un preț care reflectă acest lucru – 25 de lei pentru 500 de grame. Un cost la vânzare atât de ridicat înseamnă și profit însemnat pentru cultivatori, astfel încât sparanghelul se numără printre plantele profitabile și pe suprafețe mici.

Sparanghelul se plantează pe teren însorit, cu un sol bine drenat. Pregătirea terenului începe încă din toamnă, cu un arat adânc, iar plantarea se face în primăvară, în luna aprilie. Distanța dintre plante ar trebui să fie de 25-30 de cm, iar între rânduri este de un metru și jumătate. Sparanghelul are nevoie de udări repetate în perioada verii, însă plantele nu trebuie inundate.

Recoltarea sparanghelului se face primăvara devreme, iar depozitarea se face în frigidere sau camere frigorifice. La temperatura camerei, sparanghelul se alterează repede.

Sursa: Basf Divizia Agro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*