UE coordonează cel mai mare răspuns din Suedia

Comisia a ajutat la canalizarea unui nivel record de sprijin pentru a ajuta Suedia în lupta împotriva incendiilor forestiere fără precedent.

Până acum, prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE, au fost oferite 7 avioane de luptă împotriva incendiilor, 7 elicoptere, 60 de vehicule și peste 340 de persoane, datorită Italiei, Franței, Germaniei, Lituaniei, Danemarcei, Portugaliei, Poloniei și Austriei.

Comisarul pentru Ajutor Umanitar și Managementul Crizelor, Christos Stylianides, a declarat: „Lucrăm 24 de ore din 24 pentru a ajuta Suedia. Aceasta este datoria noastră într-o Europă care protejează și este aproape de cetățeni. Incendiile din Suedia arată că schimbările climatice sunt reale și că nicio țară nu este imună de catastrofele naturale. De aceea, Comisia a propus să consolideze răspunsul UE în domeniul protecției civile prin intermediul rescEU – astfel încât atunci când dezastrele multiple să fie afectate de statele membre, acestea sunt mai bine pregătite pentru a le confrunta. „

Propunerea rescUE este o parte centrală a agendei președintelui Juncker privind o Europă care protejează.