Agricultura de precizie orientată pe maximizarea producţiei

cotidianul_agricol, pretul_cerealelor

Ministrul german al Agriculturii, Julia Klöckner, a prezentat îmbunătățirea genetică a culturilor ca pe un mod durabil și necesar pentru a contribui la asigurarea securității alimentare. În declarația pe care a dat-o unor agenții de presă germane, Klöckner s-a declarat deschisă la ideea folosirii noilor tehnici de editare genetică, cum ar fi CRISPR-Cas, recunoscând că „permite culturilor să fie optimizate mai repede și mai precis și că sunt orientate în special către rezistența la secetă, rezistența la dăunători și protecția culturilor ”. Mai mult decât atât, a subliniat că „ar trebui să folosim acest potențial enorm pentru inovație ”.

În declarațiile sale, ministrul amintește că agricultura a fost mereu în schimbare, pentru a se adapta la provocările momentului, schimbându-se pentru a satisface nevoile omului, iar aceste noi tehnici reprezintă un alt pas în această istorie a evoluției. Pe această linie, ea a solicitat, de asemenea, ca cercetările privind alternativele non-chimice pentru producția de culturi să fie un domeniu prioritar și a evidențiat valoarea agriculturii de precizie, în care utilizarea de îngrășăminte poate fi redusă, menținând protecția maximă a culturilor.

Ministrul a anunțat că va începe o serie de întâlniri cu toți cei implicați în sectorul agricol, în timpul evenimentului „Săptămâna Verde Internațională”, care se va sărbători la Berlin.

În legătură cu relația dintre agricultură și societate, ea a anunțat că primul eveniment este pregătit sub forma unor forumuri de discuții la nivel național, astfel încât sectorul să poată fi mai cunoscut:„Aducem asociații agricole, de mediu, consumatori, mass-media și politicieni. Trebuie să vorbim despre cât de fezabile sunt aceste așteptări și despre cât ne costă.“