Fermierul Victor Chivu a ales genetica KWS şi a performat

Victor Chivu, administratorul fermei Zootehnica Conţeşti, din localitatea Conțești, județul Teleorman, s-a declarat mulţumit de anul agricol, care tocmai s-a încheiat.

“Administrez 735 de hectare pe care le-am cultivat anul acesta cu grâu, floarea-soarelui și porumb. Pentru mine, acest an agricol a fost unul deosebit de bun. Culturile s-au prezentat destul de bine, în special porumbul, care are a avut un stay green foarte pronunțat. Pentru cultura de porumb am folosit hibrizii companiei KWS Semințe, care s-au dovedit a fi extrem de performanți. Cu Kashmir am obţinut o producţie de 14695 kg/ha, iar cu Kapitolis 10140 kg/ha. Trebuie să precizez că producţiile au fost la neirigat şi în condiţiile climatice nu tocmai favorabile ale acestui an, dar genetica bună a reuşit să aducă productivitate culturii.

Din punctul meu de vedere, până la urmă, cea mai rentabilă cultură este tot porumbul. La grâu am obținut 7.285 kg/ha, iar la floarea-soarelui 3.410 kg/ha, fiind mulțumit și de aceste producţii. Am pregătit terenul pentru semănatul de toamnă şi arată foarte bine dupp scarificat şi două discuiri. Am prins timpul favorabil şi am semănat deja 230 hectare cu rapiţă. Am ales hibridul Factor  de la KWS cu timpurietate medie, cu potenţial de producţie excepţional, cu ramificare foarte puternică și nivel ridicat de rezistență la scuturare, cu toleranță bună la Phoma Lingam şi la Sclerotinia dar şi cu rezistenţă excelentă la cădere, la ger şi iernare. Factor KWS este un hibrid intensiv, ce valorifică excelent inputurile şi care face parte dintr-o clasă genetică cu rezistență superioară la scuturarea boabelor din silicve. Sunt convins că genetica KWS va performa”, a firmat fermierul Victor Chivu.