Ziua Porumbului de la Târgu Frumos, cel mai important eveniment agricol din zona Moldovei

Cea de a doua ediţie a Zilei Porumbului organizată pe platforma societăţii Agro Ilmar, din Târgu Frumos, judeţul Iaşi, s-a dovedit a fi unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul agricol derulate în zona Moldovei în această perioadă. Manifestarea a fost organizată de Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice (ACCPT) din judeţul Iaşi, sub egida Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România – APPR, având ca partener principal compania Syngenta.

La eveniment au participat reprezentanţi ai companiilor producătoare de hibrizi de porumb, specialişti în agricultură, cercetători, reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ preuniversitar şi universitar agronomic din judeţul Iaşi, ai INCDA Fundulea, APIA, DADR Iaşi, fermieri din aproape toate regiunile ţării, reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi jurnalişti ai presei de specialitate.

În cadrul platformei de la ferma Agro Ilmar s-au cultivat anul acesta 55 de hibrizi de porumb, câte 5 de la fiecare partener. La Ziua Porumbului au participat companiile de input-uri care au adus în piaţa agricolă rezultatele unei genetici performante, dar şi firme de protecţia plantelor şi fertilizare, precum şi cele care asigură dotarea tehnică a fermelor cu maşini, utilaje şi echipamente agricole. Cei prezenţi au avut ocazia să afle rezultatele obţinute de producătorii de seminţe, ca urmare a cultivării unor hibrizi convenţionali toleranţi în condiţii de secetă şi arşiţă.