Număr record de vizitatori la AGRALIM 2017!

Ediția 2017 a Târgului pentru fermieri AGRALIM, desfășurată între 21-24 septembrie în parcul agroindustrial Transagropolis, a reunit toate „forțele” agriculturii din Regiunea de Nord-Est și un număr record de 10.000 de participanți. Târgul a înregistrat o creștere spectaculoasă, atât din punctul de vedere al interesului vizitatorilor, dar și în ceea ce privește impactul asupra creșterii potențialului fermierilor din Moldova.

Formula complexă în care s-a desfășurat târgul, sub umbrela Clusterului regional Agro Ferma, a adus laolaltă mari fermieri emblematici ai regiunii, reprezentanți ai celor mai importante asociații profesionale din domeniu – Laurențiu Baciu – Președinte LAPAR, Ionuț Lupu – Director Executiv al Asociației Holstein Ro, Claudiu Frânc – Președintele Federației Naționale a Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), Emil Dumitru – Președintele Federației Naționale Pro Agro, Alina Crețu – Director Executiv al Asociației Producătorilor de Porumb din România și decidenți din instituții ale administrației – Maricel Popa – şeful Consiliului Judeţean, Sorin Roșu-Mareș – Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Marian Șerbescu – Prefectul Iașului, Iurie Ușurelu – Viceministru al Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova​, Dr. Cristian Ioan Duicu – Director General al Direcţiei Generale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Ion Roșu – Director General Adjunct Direcția Generală Politici Agricole din Ministerul Agriculturii, Iacob Lelior – Directorul General al Agenției Naționale pentru Zootehnie (ANRZ).

„AGRALIM 2017 a fost un real succes – prin noua poziționare în parcul Transagropolis, cu acces din șoseaua europeană, prin programul de conferințe cu tematici de specialitate, care au acoperit cultura mare, zootehnia și marketingul, prin numărul mare de profesioniști care au participat, prin delegațiile numeroase din Republica Moldova, prin vizitele la ferme, dar mai ales prin numărul impresionant de vizitatori. Am putea spune chiar că nu există fermier important din regiune care să nu fi fost in vizită la Agralim. Ediția 2018 va consolida și mai mult poziția Regiunii de Nord-Est în rândul evenimentelor de nivel național în agricultură și zootehnie.

Târgul Agralim a fost totodată și momentul lansării oficiale a Clusterului regional Agro Ferma. În calitate de președinte al Clusterului m-am bucurat mult ca la această lansare a participat și Ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea. Clusterul este temelia târgului AGRALIM și a multor alte proiecte vitoare în beneficiul fermierilor”, a declarat domnul Florin Mindirigiu, Directorul AGRALIM și Președintele Clusterului Agro Ferma.

Ministrul agriculturii, domnul Petre Daea fost prezent la AGRALIM, a vizitat standurile, a purtat discuţii cu fermierii, cu reprezentanţii băncilor şi cu furnizorii de input-uri prezenţi în expoziţie.

Fermierii prezenți au apreciat caracterul puternic profesional al târgului, atenția acordată temelor de interes real din cultura vegetală și zootehnie, calitatea excepțională a invitaților, informațiile și soluțiile pe care le-au aflat. Conceptul original al târgului a inclus evenimente atât în arealul expoziției cât și în afară, create pentru grupuri organizate de fermieri și public larg. Vizitele organizate în premieră la Ferme de Lapte de succes s-au bucurat de interesul publicului dar și al fermierilor care doresc să-și rentabilizeze și să-și dezvolte propriile exploatații.

Subiectele dezbătute în cadrul forumului, al conferințelor și întâlnirilor de lucru, panelul de vorbitori de înalt calibru au captivat nu numai sutele de participanți aflați în sală, dar și o audiență mult mai largă, prin transmisiile live realizate pe pagina de facebook Agralim.