Timac Agro România a sărbătorit 10 ani de excelenţă

Compania Timac Agro România a organizat în data de 17 noiembrie a.c, la hotel JW Marriot Grand Hotel din Bucureşti evenimentul aniversar al celor 10 ani de activitate pe piaţa din România. Manifestarea desfăşurată sub sloganul “Sărbătorim împreună 10 ani de excelenţă!” a reunit peste 400 de invitaţi, reprezentanţi  şi parteneri comerciali, specialişti din domeniu, dar şi jurnalişti ai presei de profil.

Evenimentul a reprezentat un bun prilej pentru a analiza bilanţul celor 10 ani de activitate, dar şi de a prezenta noile direcţii pe care compania, recunoscută drept cel mai activ jucător pe piaţa nutriţiei vegetale, le va urmări în viitor. Este de notorietate faptul că în urmă cu 10 ani produsele de nutriţie vegetală ale Grupului francez Roullier intrau pe piaţa din România prin filiala Timac Agro, iar astăzi tehnologiile complete de fertilizare ale companiei sunt foarte cunoscute şi apreciate datorită activităţii echipei de specialişti, bazată pe competitivitate şi profesionalism.

Deschiderea evenimentului i-a revenit domnului Adrian Drăgan, directorul general al companiei Timac Agro România, care a mulţumit invitaţilor pentru participare, subliniind: “Timac Agro este o societate specializată în nutriţie vegetală care oferă producătorilor agricoli produse eficiente şi de calitate, personalizate fiecărei ferme, în vederea creşterii productivităţii.

Prezentă pe piaţa din România din anul 2006, compania a crescut an de an graţie echipei de specialişti Timac Agro, care este prezentă permanent în toată ţara pentru a identifica nevoile specifice ale fermierilor şi pentru a le propune soluţii adecvate necesităţilor fiecărei culturi. Astfel, produsele noastre sunt adaptate specificului agriculturii româneşti şi nevoilor concrete ale fermierilor, cu care avem o legătură foarte strânsă. Această strategie adoptată de Timac Agro a făcut ca firma să fie, în acest moment, o companie de top în zona de agribusiness din România.

Astăzi, fără falsă modestie, putem afirma că Timac Agro România este lider pe partea de inovaţie în ceea ce priveşte nutriţia plantelor, iar faptul că acum, la cei 10 ani aniversari, suntem într-un număr atât de important, demonstrează acest lucru. Ca filială a Grupului Roullier, Timac Agro România beneficiază de expertiza a peste 400 de cercetători şi ingineri specializaţi în inovare, tocmai pentru a răspunde tuturor problemelor din arealele de cultură. Totodată, datorită investiţiilor pe termen lung şi a unui control tehnic optim al know-how-ului, unităţile industriale ale Grupului de care aparţinem şi noi au ajuns la un nivel avansat de competitivitate într-un triplu context, cel de calitate – cu o abordare directă a calităţii produselor şi serviciilor, cel de siguranţă – care vizează efectuarea tratamentelor de fertilizare în siguranţă şi, nu în ultimul rând, cel legat de mediu – cu respectarea tuturor normelor de mediu. Scopul nostru este ca fermierii să obţină producţii ridicate, recolte de calitate şi, bineînţeles, un preţ mai bun. Ne dorim ca şi pe viitor soluţiile oferite de specialiştii Timac Agro să le aducă profitul dorit şi succesul afacerii lor.”

În continuare, Jorge Boucas, CEO Grup Roullier, a felicitat echipa Timac Agro Romania pentru aniversarea celor 10 ani de activitate, dar şi pentru reuşitele în domeniul nutriţiei plantelor.

Grupul Roullier, specializat în nutriţie animală și umană oferă cele mai ambiţioase şi revoluţionare soluţii pentru a răspunde tuturor provocărilor din agricultură. Cercetarea şi dezvoltarea reprezintă o veritabilă sinergie între munca de teren și cea de inovare, pentru a satisface cât mai bine nevoile producătorilor agricoli. Totodată, grupul Roullier este singurul jucător din sectorul nutriţiei plantelor şi animalelor care deţine propriile laboratoare în cadrul a patru centre de cercetare-dezvoltare. Primul este CRIAS – Centrul Internațional de Cercetare în Științe Agricole, cu sediul la Dinard, în Bretagne, Franța, specializat în conceperea de fertilizanți adaptați culturilor din regiunile temperate și în cercetarea de noi aplicații rezultate din alge marine. Cel de al doilea este CERA, Centrul de Proiectări și de Cercetări Aplicate, cu sediul la Dinard, în Bretagne, Franța, specializat în dezvoltarea de noi procedee de fabricație, care să permită o adaptare constantă a unităților de producție la nevoile clienților. CIPAV este Centrul de Investigație în Producția Animală și Vegetală, cu sediul la Pampelune, Spania, specializat în aplicarea fertilizanților în cazul solurilor calcaroase și culturilor mediteraneene și tropicale. Centrul Mondial de Cercetare-Dezvoltare de la Saint-Malo, în Bretagne, Franța, este cel mai recent şi permite crearea de noi game de produse, care să satisfacă din ce în ce mai mult așteptările fermierilor. Situat pe o suprafaţă totală de 8 mii de metri pătraţi, centrul dispune de 5 laboratoare de înaltă tehnologie, dar şi de cea mai mare şi modernă seră experimentală.

De asemenea, grupul a stabilit parteneriate solide cu universităţile din întreaga lume, tocmai pentru a aduce aproape cei trei factori esenţiali în dezvoltare – ştiinţa, cercetarea şi inovaţia. De aceea, doresc să felicit echipa Timac Agro România pentru întreaga activitate şi pentru aportul adus la dezvoltarea domeniului agricol, atât de vital omenirii”, a menţionat Jorge Boucas.

La rândul său, Marius Marica, directorul de marketing al companiei Timac Agro România, a declarat: “Timac Agro este prezentă în România de 10 ani, dezvoltând an de an o reţea de distribuţie solidă, o echipă de consultanţi entuziaşti şi bine pregătiţi şi promovând o gamă de produse adaptate fiecărei culturi. Cei peste 2.000 de clienţi fideli ne recomandă ca fiind un partener de încredere.

Politica noastră de marketing vizează: flexibilitate privind termenul de plată, o gamă variată de produse adaptate pieţei, precum şi atingerea unor obiective ambiţioase pe care să le realizăm împreună cu partenerii distribuitori şi fermieri. Cu toţii ştim că pentru a se dezvolta, plantele au nevoie de apă, lumină, carbon, oxigen şi elemente minerale. Fertilizanţii conţin elementele nutritive cu ajutorul cărora plantele se hrănesc. În ordinea atingerii potenţialului maxim de producţie, plantele au nevoie de o cantitate corectă şi echilibrată de nutrienţi. La recoltare, plantele exportă din sol o cantitate considerabilă de nutrienţi, astfel că aceştia trebuie înlocuiţi cu un aport bun şi proporţional, pentru ca recoltele viitoare să poată dezvolta un potenţial maxim. Un rol extrem de important în acest sens îl au rezerva şi caracteristicile solului.

Noi am fost primii care le-am recomandat fermierilor români să facă analiza de sol. Majoritatea solurilor analizate sunt fertile, însă au o mare problemă. Deşi în laborator se vede o prezenţă bună a mineralelor – azot, fosfor, potasiu –, acestea sunt blocate. În cele mai multe cazuri este vorba de lipsa vieţii microbiene care să lucreze cu aceste resurse pentru a le aduce în forme uşor de absorbit pentru plantă, iar Timac Agro România are în portofoliu exact produse care stimulează aceste procese şi viaţa microbiană din sol.

Soluţiile nutriţionale Timac au fost concepute astfel încât să aibă o cinetică de punere la dispoziţie într-o formulă cu eficienţă maximă, care să creeze un PH optim dezvoltării plantei şi să aducă un plus de elemente, precum magneziu, sulf şi calciu, în vederea ameliorării productivităţii culturilor. Tehnologiile Timac ajută planta nutriţional, prin managementul elementelor din sol şi eficienţa maximă a elementelor din produs, cu efect cantitativ şi calitativ asupra producţiei. Sperăm ca şi pe viitor produsele oferite de compania noastră să reprezinte soluţiile ideale în obţinerea unor recolte bogate şi de calitate.”

Ionel Bursuc, director de vânzări Timac Agro România, a prezentat o expunere privind strategia de vânzări a companiei. “Am intrat pe piaţa din România în  urmă cu 10 ani şi de atunci ne-am diversificat mereu oferta de produse pentru a oferi soluţii personalizate fermierilor noştri. Suntem unici pe piaţă prin strategia pe care am abordat-o, aceea de a merge direct în fermă, alături de producătorii agricoli şi de a urmări evoluţia recoltei. Reprezentanţii Timac Agro România ajung zilnic în ferme pentru a se convinge că nutriţia vegetală oferită dă rezultate maxime. Aceasta este reţeta prin care compania îşi menţine şi îşi dezvoltă portofoliul de clienţi, având anual o creştere a vânzărilor cu peste 20%.

Agricultura românească cunoaşte un adevărat progres şi tot mai mulţi fermieri înţeleg că recomandările specialiştilor sunt cele mai bune când vine vorba despre fertilizare. De aceea, scopul nostru este de a le oferi agricultorilor programe de nutriţie vegetală care să le sporească recoltele. Rezultatele sunt cele care ne fidelizează clienţii, iar noi ne bazăm deja pe un număr important de fermieri care cumpără produsele din portofoliul Timac Agro România, fiind foarte mulţumiţi de eficienţa lor. Ce ne dorim astăzi, la zi aniversară, este să rămânem în continuare partenerul de încredere al tuturor fermierilor români!”, a afirmat Ionel Bursuc într-o notă optimistă.

 img_0171

Evenimentul Timac Agro România din 17 noiembrie s-a bucurat şi de prezenţa domnului Vincent Besnard, director Timac Agro pentru Europa de Sud-Est.

“Timac Agro a împlinit anul acesta 10 ani de existenţă pe piaţa din România, un motiv în plus de a veni cu inovaţii remarcabile într-un domeniu vital. Grupul Roullier este performer în nutriţia plantelor, animalelor şi oamenilor la nivel mondial, bazându-se pe o structură solidă, dinamică şi întreprinzătoare. Timac Agro face parte din grupul Roullier care, de 57 de ani, a oferit cele mai ambiţioase inovaţii pentru a răspunde provocărilor din domeniul agricol la nivel mondial. Cercetarea şi dezvoltarea sunt priorităţi importante ale Grupului Roullier, care deţine propriile laboratoare. Ceea ce îmi doresc este un viitor mai bun pentru toată lumea. Odată cu creşterea populaţiei la nivel mondial, agricultura va rămâne un domeniu strategic, ceea ce ne permite să rămânem încrezători şi pe mai departe. În numele grupului Roullier felicit compania Timac Agro pentru activitatea depusă şi îi urez mult succes şi reuşite pe mai departe”, a spus Vincent Besnard.

Prezentarea oferită de compania Timac Agro România a fost precedată de o premiere, unde distributorii şi fermierii fideli au primit trofee în semn de apreciere, dar şi câte un stilou din aur, personalizat, lucrat manual. Momentul culminant al manifestării l-a reprezentat tombola care a oferit trei premii surpriză. Premiul III l-a reprezentat o dronă, care a fost câştigată de fermierul Dumitru Galai – SC Cerisbac SRL din loc. Mărgineni, jud. Bacău, premiul II a constat într-un ATV ce i-a revenit lui Liviu Precup, SC Acvila SRL din loc. Măcin, jud. Tulcea, iar premiul I sau marele premiu, reprezentat de o maşină Toyota Hilux, a ajuns în judeţul Iaşi, la Ana Gheorghiu.

Reprezentantul revistei Business Press Agricol prezent la eveniment a stat de vorbă cu invitaţii, fermieri şi distribuitori, care şi-au arătat aprecierea faţă de colaborarea cu specialiştii companiei Timac Agro România.

Alexandru Culina, administrator al SC Lunca SRL din loc. Slobozia, jud. Ialomiţa: “Suntem prezenţi astăzi la un eveniment aniversar, 10 ani de activitate ai companiei Timac Agro România. Faptul că în această zi sunt atât de mulţi distribuitori, parteneri şi fermieri înseamnă că soluţiile oferite de specialiştii companiei şi colaborarea stabilită cu aceştia este de maxim interes pentru culturile agricole. Producătorii agricoli români sunt din ce în ce mai interesaţi de produse de calitate şi conştientizează că o agricultură performantă nu se poate face decât cu tehnologie modernă. Şi eu am o colaborare foarte bună cu echipa Timac Agro, care ne oferă consultanţă şi, ulterior, în urma cartării, soluţiile personalizate de care au nevoie culturile agricole. Avem încredere că şi pe mai departe vom întregii colaborarea în vederea creşterii calităţii şi productivităţii culturilor agricole. Mulţumim echipei de specialişti, îi felicităm pentru organizarea evenimentului aniversar şi le urăm un sincer La mulţi ani şi mult succes pe mai departe!”

Daniel Nica, administrator al SC Bliss SRL din loc. Unirea, jud. Călăraşi: “Folosesc produsele companiei Timac Agro şi sunt mulţumit de rezultatele obţinute. Mă bucur că astăzi m-am aflat printe fermierii premiaţi, făcând parte din portofoliul clienţilor fideli. Este o zi specială pentru compania Timac Agro, încununată de un eveniment important, la care am participat cu multă plăcere. Doresc să felicit echipa de specialişti care ne oferă întreg suportul tehnic, dar şi consilierea de care avem nevoie în ceea ce priveşte soluţiile de fertilizare aferente fiecărei culturi. Mulţumim Timac Agro şi La mulţi ani cu rezultate remarcabile!”

Ioan Enoiu, fondatorul Naturevo: “Sunt prezent alături de partenerul nostru Timac Agro România care aniversează în această zi 10 ani de activitate. Împreună încercăm să oferim producătorilor agricoli soluţii adaptate condiţiilor pedoclimatice. Fiecare areal de cultură are particularitatea sa şi de aceea este importantă cunoaşterea tuturor factorilor de sol din arealul respectiv. Progresul înseamnă înainte de toate cunoaşterea, dar şi implementarea tuturor cunoştinţelor în practică. Adaptarea soluţiilor tehnologice propuse la condiţiile concrete din fermă ca urmare a cartării este extrem de importantă. Sunt onorat că am fost unul dintre premianţi, ca partener fidel al companiei Timac Agro şi le mulţumesc pentru această apreciere. De altfel, şi eu le doresc mult succes în activitate şi La mulţi ani cu rezultate performante alături de fermierii români!”

Costel Trif, administrator al SC Grano Agro SRL, din loc. Balta Doamnei, jud. Prahova: “Sunt prezent astăzi aici în calitate de fermier şi client al companiei Timac Agro. Folosesc soluţiile şi produsele oferite de specialiştii companiei şi rezultatele sunt pe măsură. Este o zi specială pentru companie şi pe această cale doresc să felicit echipa Timac Agro pentru organizarea evenimentului aniversar şi să le urez succes în activitate şi rezultate excepţionale!”

Evenimentul aniversar s-a încheiat cu o cină festivă, desfăşurată într-o atmosferă de muzică, dans şi bună dispoziţie. Felicitări Timac Agro România şi La mulţi ani pentru cei 10 ani de excelenţă!