Corteva Agriscience a organizat astăzi 2 martie, la Hotel Internațional din Sinaia, evenimentul de lansare al produsului Zorvec Vinabel®– cel mai inovativ fungicid pentru combaterea celei mai păgubitoare boli la vița de vie, mana – Plasmopara viticola.
”Corteva Agriscience este cea mai mare companie de agricultură la nivel mondial, cu cel mai vast şi complex portofoliu de produse. La ora actuală, compania investește în fiecare zi în cercetare 5 milioane de dolari, pentru a veni în piață cu soluții dintre cele mai inovatoare, astfel încât fermierii să obțină performanță.
Astăzi, lansăm produsul Zorvec Vinabel® care reprezintă o combinație de neegalat datorită caracteristicilor unice în controlul manei viței de vie, fiind recomandată aplicarea în fiecare sezon pentru a menține și maximiza sănătatea culturii de viță de vie chiar și în condiții cu presiune ridicată de mană”, a subliniat Maria Cîrjă, Marketing Manager România & Moldova Corteva.
Corteva este o companie lider, care a reușit să convingă, prin calitatea tehnologiilor și produselor de top. Despre noutățile lansate a vorbit Country Leader-ul Corteva Agriscience România & Moldova, Jean Ionescu.
“Expertiza companiei Corteva Agriscience constă în cercetare și inovare, cercetătorii fiind implicați în dezvoltarea soluțiilor dedicate fermierilor și a unor versiuni îmbunătățite sau a unor formulări unice noi, adaptate schimbărilor. În primul rând, aici aș dori să menționez produsul Zorvec Vinabel®. Corteva dispunea de molecula Zorvec, deja cunoscută, Zorvec Vinabel® fiind varianta updatată ce oferă mai multă flexibilitate. Cu siguranță fungicidul va deveni indispensabil în următorii 2-3 ani pe piața din România, fiind deja extrem de apreciat de producătorii din Uniunea Europeană.
Inovația marca Corteva în managementul azotului, a generat produsul – Utrisha N, care ajută planta de cultură să își asigure o parte din necesarul de azot din atmosferă.
Utrisha N este un biostimulator cu rol în eficientizarea nutriţiei plantelor, lansat în Europa la finalul anului 2021. Utrisha N se bazează pe bacteria endofitică Methzlobacterium symbioticum, care lucrează în simbioză cu planta pentru a asigura asimilarea azotului necesar din atmosferă. Acest biostimulator absoarbe azotul din aer şi, prin sistemul fotosintetic, îl predă plantei ca sursă de hrană.
Produsul va fi disponibil în țara noastră începând cu 2024 și nu va înlocui total fertilizarea de bază cu azot, însă va contribui la o reducere importantă a cantităților administrate convertind azotul atmosferic în formă amoniacală utilizată de către plantă în procesele biologic. Practic, Utrisha N va ajuta fermierii să facă economii la consumul de îngrășăminte”, a explicat Jean Ionescu.