A fost acordat trofeul „Porumbul de Aur 2018”

În cadrul evenimentului “Mândri că suntem fermieri” organizat de Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) la Hotelul Intercontinental din Bucureşti, miercuri, 30 ianuarie, a fost decernat Trofeul Porumbul de Aur 2018 la categoriile irigat şi neirigat pentru fermierii care au obținut producții record la hectar.

Daniel Nica, administratorul fermei Bliss din jud. Călăraşi, a fost desemnat câștigător al trofeului Porumbul de Aur la cultura neirigată, cu o producţie de 13.927 kg/ha.

Mihai Solomei de la Agricost – Insula Mare a Brăilei este câștigătorul trofeului Porumbul de Aur la cultura irigată, cu o producție de 22.609  kg/ha.

În competiția pentru trofeu s-au înscris membrii APPR care au folosit propria tehnologie de fermă în parcelele monitorizate de asociaţie.

A fost a IV-a ediție a Congresului Fermieri pentru Fermieri, eveniment dedicat membrilor APPR, dar şi specialiştilor din domeniu. Printre speakerii manifestării s-au regăsit: Pierre Bascou, Comisia Europeană – DG Agri, director de Sustenabilitate și Asistență în Venituri, Jonn Slette, atașat agricol regional, Ambasada SUA, Max Schulman, COPA COGECA, precum şi reprezentanţi ai Unicredit Bank şi ai Institutului de cercetări aplicate Arvalis.