A patra Conferință Regională PNDR 2014-2020

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a participat în data de 01 octombrie 2018, la Amara la cea de a 4-a Conferință Regională PNDR–Regiunea Sud-Muntenia dedicată dezbaterii subiectelor privind implementarea eficientă a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Principala temă de dezbatere a fost reprezentată de promovarea măsurilor PNDR care vizează sprijinirea și atragerea tinerilor în agricultură. Astfel, se dorește întinerirea generațiilor, acesta fiind unul  dintre obiectivele viitoarei Politici Agricole Comune.

Tematicile de interes prezentate publicului au fost: finanțări complementare prin PNDR 2014-2020 și Programul Operațional Regional, acțiuni de sprijinire a tinerilor fermieri, servicii de consiliere și asociere prin PNDR 2014-2020, stadiul măsurilor de investiţii PNDR 2014-2020 gestionate de către AFIR, stadiul măsurilor PNDR 2014-2020 gestionate de către APIA, precum și exemple de proiecte de succes.

Un element de noutate în cadrul conferinței l-a reprezentat descrierea aspectelor de   interes major în implementarea proiectelor finanțate prin PNDR 2014-2020, legate de achiziții publice și instrumente financiare. Aceste informații au fost aduse la cunoștința publicului interesat de către reprezentanții ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice).

De asemenea, participanții au primit asigurări din partea secretarului de stat Potor asupra faptului că Ministerul Agriculturii face eforturi pentru a clarifica acele aspecte care îngreunează în momentul de față implementarea proiectelor de dezvoltare locală.