Alcedo a lansat produsul JOYSTICK®, un erbicid complex care asigură o evoluţie bună a culturii de cereale păioase

Compania ALCEDO împreună cu SAPEC AGRO BUSINESS au organizat astăzi, marţi, 16 octombrie 2018, la Hotelul Ramada Plaza din Bucureşti, evenimentul de lansare a noului erbicid pentru cereale păioase, JOYSTICK®. La manifestare au participat numeroşi specialişti din domeniu, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale, fermieri, dar şi jurnalişti din presa de specialitate.

În deschidere a luat cuvântul Gabriela Rizescu, Director de marketing Alcedo, care a vorbit despre evoluţia companiei şi despre noutăţile anului 2018. A urmat Antonio Sousa, Area Manager România, Greece şi Bulgaria al Sapec Agro Business, care a prezentat echipa care ia parte la eveniment, dar şi cartea de vizita a companiei, care are 50 de ani de istorie în domeniu, fiind deja prezentă pe piaţa din România cu 9 produse. Vincent Abela, Directorul global al portofoliului de erbicide Sapec Group, a prezentat noul produs JOYSTICK®, iar Marian Butoianu, Director tehnic Alcedo, a tratat subiectul care vizează importanţa erbicidării cerealelor, în toamnă.

Dezvoltat de Sapec Agro, noul produs se va găsi din această toamnă în portofoliul comercial al companiei Alcedo. JOYSTICK® este un erbicid complex care conţine 3 substanţe active (50 g/kg iodosulfuron + 400 g/kg diflufenican + 20 g/kg florasulam) cu acţiune de contact, sistemică şi reziduală, dar şi 100 g/kg cloquintocet-mexyl, un safener care oferă o selectivitate excelentă pentru cultură.

Produsul se aplică toamna, fiind omologat pentru combaterea în postemergenţă a buruienilor graminee şi cu frunză lată din culturile de grâu, orz, triticale şi secară. Erbicidul se aplică de la stadiul de 3 frunze până la stadiul de înfrăţire (BBCH 13-29), în doză de 0,2 kg/ha, fiind eficient împotriva buruienilor dicotiledonate şi monocotiledonate, inclusiv iarba vântului şi odosul. Siguranţa tratamentului se datorează safnerului din compoziţie.

JOYSTICK® este un erbicid sistemic, absorbit în principal de frunze, dar într-o anumită măsură şi de rădăcini. Odată absorbit este translocat spre ţesuturile apicale, unde îşi exercită acţiunea erbicidă. Noul produs prezintă o activitate de lungă durată, prin absorbţia diflufenicanului la suprafaţa solului, formând o barieră continuă rezistentă la spălare. JOYSTICK® este un erbicid care oferă multe beneficii fermierului, printre care eficacitatea, flexibilitatea şi fiabilitatea.

Cei peste 100 de invitaţi prezenţi la eveniment au înţeles că una dintre verigile importante din tehnologia de întreținere a culturilor de cereale păioase este erbicidarea din toamnă. Aceasta are ca scop prevenirea apariției și distrugerea buruienilor care infestează culturile, asigurând ulterior o evoluţie bună a plantelor.

Evenimentul a continuat cu o sesiune pe întrebări și răspunsuri pe temele discutate, fermierii fiind dornici să afle informaţii legate de ebicidarea de toamnă şi eficienţa erbicidului lansat.

Dragi fermieri, solicitaţi reprezentanţilor Alcedo noul produs „iscusit” din portofoliul companiei, erbicidul JOYSTICK®, pentru că acesta reprezintă soluţia inovatoare pentru cultura de cereale păioase!