“ALEGE OAIA!” AJUNGE LA BUZĂU

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va fi prezent sâmbătă, 3 februarie, la Buzău, unde va poposi caravana Campaniei naționale de informare și promovare “Alege oaia!”.

Evenimentul va avea loc în parcarea noului centru comercial, Kaufland Unirii Sud, unde vor fi amenajate 15 căsuțe în care fermierii din județ își vor expune produsele tradiționale pe care consumatorii le vor putea degusta sau le vor putea achiziționa. De asemenea, asociațiile crescătorilor de ovine din Buzău le vor oferi vizitatorilor gratuit tocăniță și preparate din carne de oaie.

Consiliul Județean Buzău prin Centrul Județean de Cultură și Artă se va alătura campaniei “Alege oaia!”, asigurând prezența interpreților de muzică populară, care vor întreține buna dispoziție a participanților cu dansuri și cântece tradiționale românești.

Deschiderea evenimentului va avea loc sâmbătă, ora.10:00, iar programul de vizitare va fi între orele 10.00-17.00, pentru ambele zile ale weekendului.

Obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei piețe de Gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*