„Alege oaia!” și voia bună poposesc la Cluj-Napoca

Caravana Campaniei naționale de informare și promovare “Alege oaia!”, continuă și în acest weekend (25-26 noiembrie 2017), la Cluj Napoca. Așa cum ne-a obișniut ministrul Petre Daea va fi și el prezent în semn de solidaritate cu oierii români.

Sâmbătă și duminică, caravana “Alege oaia!” va poposi la Cluj-Napoca, pe platoul de la Expo Transilvania unde vizitatorii vor putea gusta, gratuit, preparate din carne de oaie gătite tradițional (tocăniță la ceaun, pastramă, virşli, sarmale), dar și brânzeturi (caș, telemea, brânză). Cu această ocazie, va avea loc un spectacol folcloric susținut de Aurel Tămaş şi Băndaşii de la Cluj, Amalia Peteleu, Valentin Guia, Alin Rotar și Ansamblul folcloric “Someșul” din comuna Apahida.

La acest eveniment vor fi prezenți liderii celor mai reprezentative asociații ale crescătorilor de ovine din județul Cluj: Someş-Arieş – Cooperativă Agricolă, Asociația Crescătorilor de Ovine “Someşana”, Asociația Judeţeană a Crescătorilor de Ovine şi Caprine Cluj, Asociația Crescătorilor de Ovine “Miorița”, Asociația “Ijarul” şi ai SC Lactate Someșene SRL din municipiul Dej.

Deschiderea evenimentului va avea loc sâmbătă, ora.12.00, iar programul de vizitare va fi între orele 12.00-18.00, atât sâmbătă, cât şi duminică.

Obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei piețe de Gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie.