Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR) a devenit oficial Membru al Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie în România (CCIFER) 

Alianţa Industriei Seminţelor din România va face parte şi va activa în „Grupul de lucru pe agricultură” condus de  Sebastien Record, şi care prezintă o agendă axată pe trei priorităţi: informarea continuă asupra subiectelor de actualitate din agricultură, abordarea structurată a dialogului cu partenerii instituţionali şi organizarea filierelor profesionale. Pe termen lung, se doreşte identificarea partenerilor pe piaţă din România.

Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR) a fost fondată în anul 2012, cu obiectivul de a reprezenta o voce a industriei de seminţe din România şi de a asigura un dialog deschis şi permanent cu toate asociaţiile profesionale şi patronale din agricultură românească, precum şi cu autorităţile, în procesul de reglementare a seminţelor certificate din ţară noastră

Membrii Alianţei Industriei Seminţelor din România reprezintă peste 70% din piaţa domestică, reunind zece mari companii (Bayer, Caussade Semences, Euralis, KWS, Limagrain, Maisadour, Monsanto, Pioneer, Procera, RAGT şi Syngenta), care produc, testează şi comercializeaza seminţe de calitate, adaptate condiţiilor de cultură din ţara noastră, oferind soluţii durabile fermierilor. Începând cu anul 2016, Alianţa Industriei Seminţelor din România are că Membru Onorific – Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, iar din luna ianuarie 2017 şi Institutul de Fitotehnie Porumbeni din Republica Moldova.

Creată în 1996, CCIFER exprimă o poziţie comună a companiilor membre şi a investitorilor francezi în România în dialogul cu autorităţile publice. CCIFER reuneşte 500 de companii membre, cu capital francez şi românesc, atât mari întreprinderi, cât şi IMM-uri. În total, membrii CCIFER reprezintă 15 % din PIB-ul României şi peste 125 000 de locuri de muncă.