Amenințarea melcilor pentru orezul european

Încet, dar sigur, o amenințare târâtoare distruge orezul spaniol. Pierderile globale cauzate de melcul Apple sunt estimate la zeci de miliarde de euro pe an. Futuris analizează modul în care oamenii de știință abordează această problemă într-un mod simplu și ecologic.

Câmpurile de orez fără limite ale Deltei Ebro: mai mult de 90.000 de tone de orez catalană sunt cultivate aici în fiecare an. Cererea globală crește, dar amenințările se extind: de la schimbările climatice până la infestațiile dăunătoare. Cum protejăm orezul european împotriva amenințării târâtoare?

„Trebuie să încetinim răspândirea cât mai mult posibil. Aceasta este o ciumă care va fi greu de eradicat, cu care trebuie să învățăm să trăim și ar trebui să folosim toate mijloacele posibile pentru a preveni răspândirea ei„, spune managerul cooperativele de orez Cámara Miguel Ángel Vivas.

Cercetătorii lucrează împreună cu agricultorii pentru a găsi o soluție. Pesticidele ar dăuna crustaceelor, produse și în acest domeniu. Dar o substanță chimică mai sigură de ucidere a melcului se află în apropiere: apa de mare.

Din păcate, sarea dăunează și orezului local. Schimbările climatice sporesc salinitatea solului în multe regiuni, făcând orezul mai puțin productiv.

Pentru a aborda ambele probleme, salinizarea solurilor și ciuma melcilor, biologii lucrează la orezul rezistent la sare.