Ardeii iuți, bine adaptați la clima din țara noastră!

Ardeii iuți sunt profitabili pentru că se folosesc în mai multe arii și se consumă tot timpul anului. Totodată, ardeii iuți sunt bine adaptați la clima din țara noastră, iar cultivarea lor nu implică o investiție foarte mare.

Particularitățile culturii de ardei iuți 

Plantarea ardeilor iuți începe când în sol se înregistrează 15 grade Celsius, în perioada 5-20 mai. Distanța de plantare la ardeiul iute pe rând este de aproximativ 10 cm, cu o densitate de 80-130 mii plante pe hectar.

Lucrările necesare în culturile de ardei iuți sunt completarea golurilor (la 4-5 zile de la plantare), prășile mecanice și manuale pe rând, mușuroitul, irigarea, fertilizarea. Ardeiul iute se cultivă în mod special în spații protejate în care este indicat să menținem solul afânat prin 2-3 prașile între rânduri, mulcire, menținerea unei temperaturi constante de 22-24 de grade Celsius, irigări și fertilizări faziale.

Cele mai frecvente boli din culturile de ardei sunt: pătarea bacteriană a ardeilor, putrezirea fructelor de ardei sau alternarioza, făinarea, fuzarioza, mana, putregaiul umed, putregaiul cenușiu. Pentru a le evita se fac tratamente fitosanitare. Recoltarea ardeilor se face la 2-3 luni de la plantare.

Sursa: Basf Divizia Agro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*