BASF utilizeaza tehnologia blockchain pentru sutenabilitate in sectorul zootehnic

BASF și arc-net utilizează tehnologia blockchain în colaborare, pentru sustenabilitate în sectorul zootehnic

  • Instrumentul de calcul al BASF, AgBalance Livestock, ia în considerare impactul tuturor intrărilor și ieșirilor din producția de proteine animale de-a lungul unui ciclu de viață;
  • Prin combinarea acestui instrument cu tehnologia blockchain, pot fi generate informații prețioase despre sustenabilitate și date verificabile cu privire la proveniența cărnii, a laptelui și a ouălor;
  • Proiectul le va permite consumatorilor să ia decizii informate cu privire la carnea pe care o consumă.

BASF Corporation și arc-net utilizează în colaborare tehnologia blockchain, pentru a capta și analiza parametrii de sustenabilitate de-a lungul lanțului valoric în sectorul zootehnic. arc-net este o companie de tehnologie care utilizează tehnologia blockchain pentru a asigura transparența în industria agroalimentară. În cadrul acestei relații de colaborare, BASF va utiliza instrumentul său de calcul personalizat, Ag Balance™ Livestock, pentru a furniza informații științifice privind impactul asupra mediului de-a lungul lanțului valoric din sectorul zootehnic.

Dată fiind presiunea globală de a reduce emisiile din sectoarele agricol și zootehnic, consumatorii și autoritățile de reglementare din întreaga lume se concentrează tot mai puternic asupra stabilirii unor criterii de sustenabilitate bine definite. BASF și arc-net colaborează pentru a sprijini lanțul valoric din sectorul zootehnic în îndeplinirea acestor obiective. Instrumentul de calcul al BASF, AgBalance Livestock, ia în considerare impactul tuturor intrărilor și ieșirilor din producția de proteine animale de-a lungul unui ciclu de viață – cu alte cuvinte, de la producția de hrană și produse furajere, la creșterea animalelor și gestionarea gunoiului de grajd, până la sacrificare. Prin combinarea acestui instrument cu tehnologia blockchain a arc-net, pot fi generate informații prețioase despre sustenabilitate și date verificabile cu privire la proveniența cărnii, a laptelui și a ouălor.

Faza preliminară a proiectului-pilot se va axa pe colectarea datelor pentru evaluarea măsurilor de sustenabilitate într-un mediu controlat din cadrul fermei. În paralel, captura automată de date de la nivelul fermei și calculul emisiilor în mediu vor fi combinate prin intermediul tehnologiei blockchain. Aceste informații vor furniza amprenta de mediu și vor asigura o deplină transparență și trasabilitate de-a lungul întregului lanț valoric. Pe viitor, acest proiect le va permite consumatorilor să ia decizii informate cu privire la carnea pe care o consumă, cu ajutorul unui cod de scanare unic, marcat pe ambalaj, care va oferi informații cu privire la proveniența și amprenta de mediu a produsului.

„Încheierea acestui parteneriat cu arc-net reprezintă un reper important în eforturile pe care le facem pentru a le oferi clienților noștri posibilitatea unei creșteri sustenabile”, spune Alexa Beaver, Digital Innovation, BASF. „Căutăm în permanență noi soluții pentru a crea măsuri sustenabile de valoare, iar acest proiect este un uriaș pas înainte.”

„Proiectul-pilot își propune să demonstreze modul în care aplicarea tehnologiei blockchain a arc-net, pe de-o parte, și a instrumentului AgBalance Livestock, pe de altă parte, pot sprijini o comunitate conectată să dezvolte relația de colaborare și să ofere informații valoroase privind maniera în care impactul asupra mediului poate fi diminuat în întreg sectorul zootehnic,” spune Kieran Kelly, CEO al arc-net. „Colaborarea cu BASF în vederea promovării sustenabilității și inovației pentru obținerea unor rezultate mai bune este extrem de interesantă, iar arc-net așteaptă cu nerăbdare să ajute compania BASF și pe clienții acesteia să își atingă scopurile și obiectivele pe plan mondial.”

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor sustenabil. Îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și cu responsabilitatea socială. Mai mult de 115.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în majoritatea sectoarelor și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în cinci divizii: Substanţe chimice, Produse performante, Materiale & soluţii funcţionale, Soluţii agricole şi Petrol și gaze. BASF a generat vânzări de 64,5 de miliarde de euro în anul 2017. Acțiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) și Zurich (BAS). Informații suplimentare la adresa www.basf.com.

Despre arc-net

arc-net este o companie de tehnologie cu sediul în Belfast, Irlanda de Nord. Axându-se pe utilizarea tehnologiei blockchain, arc-net colaborează cu părțile interesate din industrie pentru a ajuta la canalizarea avantajelor oferite de transparență și trasabilitate către rețelele și sistemele lor de aprovizionare. arc-net consideră că atât părțile interesate din industrie, cât și consumatorii au dreptul și manifestă nevoia de a înțelege de unde provine produsul lor, motiv pentru care ajută companiile să evalueze riscurile, calitatea și valoarea informațiilor furnizate prin intermediul unei soluții blockchain transparente.