Fructele de pădure sunt gustoase, parfumate și au foarte multe beneficii nutriționale. Pe timp de vară tne putem bucura de afine, mure și zmeură, primăvara de căpșuni, iar iarna și toamna de fructe goji. Bogate în antioxidanți și vitamina C, fructele de pădure sunt de asemenea și foarte versatile atunci când vine vorba despre consumarea lor.
Antioxidanții prezenți în fructele de pădure ajută corpul să lupte cu stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi. O alimentație bogată în antioxidanți ne ajută să îți îmbunătățești sănătatea și să prenim anumite boli. Toate fructele și legumele conțin antioxidanți, dar cele mai bogate în antioxidanți rămân fructele de pădure.
Fructele de pădure conțin o serie de antioxidanți cum ar fi: antociani, quercetina și vitamina C. Antocianii, sunt responsabili de culoarea vibrantă a fructelor de pădure, reduc inflamația și pot ajuta în prevenirea artritei; Quercetina poate contribui la protecția împotriva diferitelor tipuri de cancer și a bolilor de inimă; Vitamina C este un alt antioxidant puternic care se găsește în fructele de pădure. Vitamina C contribuie la integritatea colagenului – proteina de la nivelul pielii, părului și țesutului conjunctiv.
Consumul de fructe de pădure bogate în vitamina C contribuie la menținerea unui ten radiant și a unui păr sănătos. De asemenea, vitamina C contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Pe lângă antioxidanții pe care fructele de pădure le conțin, acestea sunt fructe zemoase și bogate în apă.
Fructele zemoase sunt ideale pentru menținerea unui organism hidratat și a unei greutăți optime pentru că dau senzația de sațietate la scurt timp de la consumare. Fructele de pădure mai conțin fibre și acid folic. Acidul folic te protejează împotrivă bolilor cardiovasculare și a pierderelor de memorie. De asemenea, acidul folic contribuie la producerea serotoninei, deci fructele de pădure ajută la îmbunătățirea stării de spirit.