Biostimulatorii Timac Agro România sunt unici

Biostimulatorii Timac Agro România conțin extracte de alge marine și alte extracte de plante, pe lângă substanțele nutritive esențiale pentru plante. În ciuda dezvoltării în condiții dure, fără îngrășăminte, în apă sărată și mediu de viață extrem din cauza fenomenelor de flux și reflux, algele marine sunt cele mai productive plante din lume. În ceea ce privește producția de biomasă uscată, algele marine pot fi de 30 de ori mai productive decât soia și de mai mult de 50 de ori mai productive decât porumbul. Elementele cheie ale acestei productivități sunt substanțele bioactive specifice ce se găsesc în interiorul plantelor de alge marine, numite compuși biostimulatori.

Modul în care Timac Agro formulează produsele din gama de biostimulatori depășește cu mult concurența. Tehnologia specifică de extracție permite focusarea funcțiilor specifice ale moleculelor bioactive la nivel de produs. Prin eforturi suplimentare de cercetare și dezvoltare, fiecare biostimulant este încadrat pe baza efectelor sale asupra rădăcinilor, vârfurilor de creștere și a metabolismului pe fiecare dintre culturile agricole.

Biostimulatorii Timac Agro brevetați sunt disponibili în mai multe formulări:

Produsele Fertiactyl – Fertiactyl GZ, Fertiactyl RADICAL, Fertiactyl STARTER şi Fertiactyl TRIUM – sunt concepute pentru a aborda problemele agronomice încă de la răsărire, fiind active și extrem de utile în fazele incipiente de dezvoltare ale plantei. Ele asigură: rezisteță sporită la stres chimic, termic sau hydric; creșterea masei radiculare și dezvoltarea perișorilor absorbanți; îmbunătățirea disponibilității îngrășămintelor și a substanțelor nutritive din sol; creșterea considerabilă prin absorbția de nutrienți, deosebit de importantă pentru asimilarea elementelor precum fosfor, zin şi, fier.

Fertileader este linia Timac Agro de biostimulatori speciali concepuți pentru aplicarea foliară și pentru absorbția facilă de către plantă. Toate produsele Fertileader – Fertileader AXIS, Fertileader GOLD, Fertileader MAGICAL, Fertileader ORIS, Fertileader TONIC, Fertileader SILVER, Fertileader VERTIS, Fertileader VITAL şi Fertileader VITI – conţin complexul Seactiv. Acest complex este brevetat şi oferă trei avantaje importante: permite o absorbție rapidă și eficientă a nutrienților de către plantă; asigură creșterea și dezvoltarea continuă fără stopări în vegetație; stimulează activitatea și procesele fiziologice în plantă, crescând rezistența la stres și asigurând intensificarea proceselor fiziologice. Toate aceste aspecte se combină pentru a crea o performanță agronomică îmbunătățită și, ca rezultat, o rentabilitate sporită pentru fermieri.

Maxifruit este un biostimulator foliar care conţine precursori ai fitoregulatorilor de creștere. Produsul este destinat în special culturilor legumicole și pomicole. Maxifruit este soluția ideală pentru legareaa florilor şi stimularea fructificării. Printre beneficiile  Maxifruit se numără: susținea şi  fructificarea; reducerea riscului nefecundării – în perioada pre-înflorire; reducerea riscul avortării – în perioada post-înflorire; stimularea umplerii fructului şi a dezvoltării normale; întărirea abilităţii plantelor de a sintetiza regulatori de creștere care vor influența procesul de fructificare; asigurarea unei producții mai mari și de o calitate mai bună a fructelor.

Oligal SD este un tratament de sămânță cu conţinut de Zinc și Mangan, combinate cu complexul Fertiactyl. Fomula produsului este 1,5% Zn + 1,5% Mn + Fertiactyl. Oligal SD este compatibil cu insecto-fungicidele folosite pentru tratament sămânță, prin urmare pot fi aplicate împreună. Produsul asigură: start mai bun al culturii prin formarea rapidă a sistemului radicular; utilizarea mai eficientă a îngrășămintelor; capacitate mai mare de a concura buruienile; rezistență mai bună a culturii la stresul climatic și chimic.