Carrefour vine în sprijinul producătorilor de legume

Prima cooperativă agricolă fondată de un retailer,  Cooperativa Agricola Carrefour Vărăști, este un proiect ambiţios prin compania împreună cu producătorii agricoli români pun la dispoziţia clienţilor produse calitative și le oferă acestora oportunitatea de a accesa o piață de desfacere sustenabilă.

Silviu Diaconu, Director Achiziţii Legume-Fructe Carrefour România: Cooperativa a pornit cu 4 producători, care sunt şi membrii fondatori. Avem 80 de familii asociate în cooperativă şi sunt convins că numărul va creşte. Doresc să  subliniez că bazele acestei cooperative s-au fondat pe încredere, seriozitate şi promptitudine. Acest proiect este încă la început. Prin înfiinţarea depozitului din comuna Vărăşti, Carrefour doreşte să preia atât partea de colectare, cât şi partea de distribuţie către magazine. Foarte important este să ne respectăm promisiunea de a asigura preluarea producţiilor şi ducerea lor către vânzare. Modelul implementat în Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăşti este de a păstra tradiţia românească, oferindu-le clienţilor gustul bun de altădată al legumelor, pe care şi-l doresc atât de mult. Avem idei de acest gen şi în zona cărnii, dar când acestea se vor concretiza, informaţiile vor ajunge la dumneavoastră.

Mircea Isvoranu, Manager Legume-Fructe Carrefour România: Carrefour România are 290 de magazine, iar eu mă ocup ca pe rafturi să avem necesarul zilnic de legume şi fructe proaspete. Pot să spun că în anumite sezoane bazinul legumicol Vărăşti asigură 100% din necesarul de legume şi fructe pentru Carrefour România. Marfa deteriorată, care nu se mai poate vinde, este suportată de noi, aceste pierderi neavând nicio legătură cu producătorul. În sezonul caiselor avem 100% caise româneşti, la fel şi în sezonul vinetelor, ardeiului etc. Costul transportului se regăseşte semnificativ în costul produsului şi preferăm produse româneşti, producţie internă, unde preţul transportului este mult mai ieftin. Prin înfiinţarea acestei cooperative fermierii sunt mult mai liniştiţi şi mulţumiţi că au asigurată comercializarea producţiilor, iar clienţii noştri se vor bucura de gustul bun tradiţional românesc.

Astfe, 12 luni pe an în magazinele Carrefour vor exista legumele de la Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, bineînțeles diferite în funcție de sezon: roșii, salată, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varză, țelină, ceapă, usturoi, mărar, pătrunjel, leuștean, spanac, lobodă, leurdă, urzici, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, ștevie.