Centrul Industrial Danubius din Brăila – a fost finalizată în 12 luni!

Directorul general Adrian Drăgan a vorbit despre rolul unitații de producție de la Brăila și despre soluțiile Timac, evidențiind cei 16 ani de sinergie, inovație și valori ai companiei pe piața din România Acesta a menționat care sunt unitățile de producție Timac Agro din întreaga lume, precizând că investiția din România – Centrul Industrial Danubius din Brăila – a fost finalizată în 12 luni. În schimb, timpul pentru realizarea, testarea și omologarea produselor a depășit 6 ani.  

Practic, unitatea de producție din Brăila este cea mai mare unitate din Europa Centrală și de Sud-Est. Investiția se ridică la 5 milioane de euro iar la finalizarea proiectului gândit de noi va ajunge la 10 milioane de euro. Poziționarea  este strategică din punct de vedere economic fiind  aproape de  Dunăre și de Marea  Neagră. Multe dintre materiile prime vor sosi pe mare și pe Dunăre, deci vorbim de o eficiența logistică în amonte, și bineînțeles și de facilitatea de a exporta în alte țări  La nivel intern suntem foarte aproape de grânarul României care este situat în sudul României unde se utilizează, cele mai importanate cantități de fertilizanți.

De asemenea și cel mai important depozit al Timac Agro România  a fost setat din primul moment în Brăila, avem deci experiență logistică în aval deja implementată aici. Producția, astăzi la capacitate maximă de 3 schimburi reprezintă undeva,  între 75 și 100.000 tone/an. Viitorul va înseamnă însă  peste 150-200.000 tone/an. Fabrica este un proiect sustenabil gândit să producă pe termen lung în direcția care o intuim deja legată de normele restrictive ale Uniunii Europene.

Timac Agro România este alături de fermieri pe drumul european care va aduce schimbări majore în agricultură. Strategia Timac Agro este de a oferi produse personalizate și soluții care să genereze profit. Prin investiția făcută în unitatea de producție de la Brăila  ne-am propus să aprovizionăm cu întâietate piața internă. Sigur, această fabrică are însă și un scop de comerț internațional. Ne dorim prin ambele targete să ajutăm balanță comercială a României în materie de îngrășăminte, ceea ce înseamnă, mai puține importer iși mai multe exporturi.

Dacă acum 20-30 de ani, întregul necesar al României era asigurat din producția internă, azi suntem un importator net de fertilizanți. În acest context, ne dorim să producem în România pentru România și să ajutăm prin exporturi să reducem deficitul comercial. Legat de export, ne organizăm să avem propriul departament de export în cadrul Timac Agro România. În primul rând ne gândim la Ucraina ca fiind parte din zona noastră și să exploatăm potențialul agricol care este cel mai mare din zona de Est a Europei. În al doilea rând țările limitrofe care și-au manifestat deja interesul pentru gama de produse fabricate în această unitate de producție, situată foarte aproape logistic de ele. Sunt țări și mai îndepărtate precum cele baltice care vor și ele să implementeze gama produsă la Brăila. Drept urmare, ne propunem să demarăm cât mai multe discuții și procese de omologare pentru export.

Ne dorim ca Timac Agro România să rămână numărul 1 în preferințele fermierilor, obiectivul nostru final  find Acela de a obține profit, revendicând ideea de profit per tonă. Trebuie să fim vizionari, și să vedem în ce context, în ce lume strategică navigăm și să le propunem fermierilor cea mai bună soluție economică. Secretele reușitei sunt: dăruirea, inteligența și, viziune strategică. Este o mândrie, pentru noi cei de la Timac Agro România să celebrăm astăzi, alături de dumneavoastră construirea Centrului Industrial Danubius din Brăila, dar și cei 16 ani de leadership tehnologic, 16 ani de progrese, 16 ani de motive de mândrie și pentru toate acestea vă mulțumim!” a concluzionat  Adrian Drăgan, director general TIMAC AGRO România.