Cetatea din Oradea găzduiește Sărbătoarea recoltei

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie a.c., în municipiul Oradea are loc Sărbătoarea recoltei, prilej cu care fermierii și producătorii locali vor fi prezenți cu produse de sezon. La târg vor participa și 18 meșteri populari, care nu vor prezenta doar produse, ci și demonstrații ale unei forme de indentitate specifică zonei Bihorului.

Producătorii pun la vânzare, pe lângă fructe și legume, produse procesate, dar și produse apicole. Programată inițial pentru acest sfârșit de săptămână, Sărbătoarea recoltei a trebuit amânată din cauza condițiilor meteorologice neprielnice.

La eveniment și-au anunțat prezența aproximativ 40 de producători locali. Sărbătoarea recoltei se adresează tuturor vârstelor, copiii putându-se bucura de jocuri interactive și concursuri unde vor fi premiați, în timp ce adulţii vor fi întreținuți de interpreți de muzică populară din zona Bihorului, dar și din alte zone ale ţării.

Dorin Popa, președintele Asociației pentru Cercetarea și Promovarea Produselor „Crișana”, este de părere că principala grijă a organizatorilor este calitatea produselor, motiv pentru care participanţii trebuie să dețină certificat de producător.

Condiţia de a face vânzare în această locaţie e că trebuie să ai certificat de producător. Nu vii cu casă de marcat, dar trebuie să ai certificat de producător”.

Acesta a menționat și chestiunea prețurilor „Vor fi preţuri de bun simţ, dar nu le putem menţiona. Am solicitat să fie sub 10% din preţurile de piaţă, în primul rând, dar vor fi preţuri de producător.”