China se întoarce pe piața de soia din S.U.A.

China a revenit săptămâna aceasta pe piața de soia din S.U.A., pentru prima dată de la începutul lunii aprilie, semn că Beijingul se pregătește să reia achizițiile, deoarece tensiunile comerciale dintre primele două economii ale lumii sunt ușoare.

Interesul reînnoit față de semințele oleaginoase utilizate în hrana animalelor urmează angajamentul Beijingului de a cumpăra mai multe bunuri din S.U.A., de la partenerul său comercial de top, inclusiv produse agricole. China a făcut angajamentul de a evita un război comercial care ar putea dăuna economiei globale.

Pe măsură ce cele două părți s-au retras dintr-un război comercial, Washingtonul s-a apropiat marți de o înțelegere pentru a-și ridica interdicția asupra companiilor din S.U.A. care furnizează producătorului echipamente de telecomunicații pentru ZTE Corp, iar Beijingul a anunțat reduceri tarifare la importurile de automobile.

Cumpărătorul cerealelor de stat, Sinograin, a întrebat săptămâna aceasta despre prețurile de soia originare din S.U.A., după ce a fost în mare parte absent în ultimele șase săptămâni, au spus două surse pentru Reuters.