Compania Dow AgroSciences a prezentat noile produse din portofoliu în faţa a peste 200 de fermieri

În data de 15 februarie a.c., la Hotelul International Sinaia a avut loc Simpozionul Naţional 2017 organizat de compania Dow AgroSciences, cu tema „Succes prin Inovaţie”. În cadrul acestui eveniment, la care au participat aproximativ 200 de fermieri, distribuitori şi specialişti din agricultură, s-au prezentat trei noi molecule: erbicidul Arylex Active, fungicidul Inatreq Active şi insecticidul Isoclast Active.

Moderatorul manifestării a fost Iulia Nicola, Country Manager Dow AgroSciences România, care a mulţumit participanţilor pentru prezenţă, fermierilor pentru aprecierea produselor companiei, precum şi colaboratorilor pentru fidelitate.

„De generaţii, agricultura hrăneşte naţiuni şi speranţe, asigură traiul familiilor şi are grijă de visurile noastre. Agricultura este cea care ne îmbracă, ne susţine şi ne inspiră pe toţi cei 7,5 miliarde de locuitori ai planetei de astăzi şi pe cei 9 miliarde de locuitori de mâine. De mai bine de jumătate de secol, Dow AgroSciences oferă soluţii milioanelor de fermieri din întreaga lume. Dacă stăm să ne gândim la toţi cei care folosesc produsele noastre, dar şi la noi, care suntem prezenţi astăzi în această sală, realizăm cu uşurinţă că suntem cu toţii diferiţi.

Întotdeauna Dow AgroSciences se inspiră din nevoile fermierilor care folosesc produsele companiei. Ne inspirăm, de asemenea, de la partenerii noştri, cei prin intermediul cărora produsele Dow AgroSciences sunt disponibile pe piaţă. Am încercat şi chiar am reuşit să creăm soluţii inovatoare şi perfect potrivite pentru fiecare nevoie în parte.

Am să vă dau câteva exemple despre produsele pe care noi le-am creat în ultimii ani. În urmă cu 15 ani am introdus în România produsul Mustang, pe care dumneavoastră îl cunoaşteţi foarte bine şi care a revoluţionat piaţa de erbicide la culturile de cereale păioase. 10 ani mai târziu s-a impus o nouă generaţie de erbicide şi vă amintesc de Lancelot, Floramix şi Pallas. Astăzi, Dow AgroSciences se mândreşte, pe bună dreptate, cu cel mai complet şi complex portofoliu de erbicide pentru cereale păioase, fapt ce ne conferă o onorantă poziţie de lider pe piaţa acestui segment.

În urmă cu câţiva ani, Dow Seeds a intrat pe piaţa din Europa, implicit şi în România, propunând hibrizi de porumb şi floarea soarelui din clasa premium. Toate aceste soluţii inovatoare Dow AgroSciences, fie ele produse de protecţia plantelor, seminţe sau uleiuri sănătoase Omega 9, au în spate mulţi ani de muncă şi cercetare, pasiune şi creativitate.

Odată cu dezvoltarea agricolă în România, timpul a devenit o componentă foarte importantă şi greu de gestionat, iar ceea ce facem noi este să vă oferim produse flexibile şi soluţii potrivite pentru fiecare nevoie în parte.

În cadrul acestui eveniment suntem onoraţi să vă prezentăm cele mai noi inovaţii ale companiei Dow AgroSciences. De altfel, suntem cunoscuţi pentru cel mai mare număr de produse lansate în piaţă, iar următorii ani vor reprezenta o nouă eră pentru compania noastră şi o să vă convingeţi de ce spun acest lucru.

Astăzi vă propunem un concept inedit, bazat pe o moleculă nouă, numită Arylex Active. Este un erbicid care ne conferă posibilitatea de a vă oferi nu numai un singur produs, o singură soluţie, ci mai multe concepte pentru culturile de cereale păioase şi rapiţă. O altă noutate cu care venim pe piaţă este molecula Inatreq Active, eficientă în combaterea bolilor din culturile de cereale păioase. Este un fungicid inovator, diferit de ceea ce există pe piaţa din România, chiar şi la nivel mondial. Segmentul de insecticide va primi o substanţă nouă, numită Isoclast Active. Mai mult decât atât, vom auzi din ce în ce mai mult vorbindu-se de rapiţa Nexera şi de Omega 9, iar acest lucru înseamnă uleiuri sănătoase. Un alt concept, denumit ProPound, este propunerea Dow AgroSciences ca alternativă la şroturile de soia”, a declarat Iulia Nicola.