Conferința anuală Timac Agro România cu tema: “Izvor de inovație. Garanție de succes pentru culturile românești!”

Astăzi, 24 noiembrie, la Centrul de Conferințe din Poiana Brașov a avut loc conferința anuală Timac Agro România cu tema: “Izvor de inovație. Garanție de succes pentru culturile românești!”, un eveniment care a fost onorat de prezența a peste 500 de invitați.

Deschiderea conferinței i-a revenit directorului general Adrian Drăgan, care le-a mulțumit tuturor invitaților: angajați, colaboratori, parteneri, fermieri și distribuitori, dar și presei de specitate, făcând o scurtă trecere în revistă a activității din ultimii 2 ani, timp în care Timac Agro a inovat și a dezvoltat la Brăila propria unitate de producție, care este funcțională de la începutul lunii noiembrie a.c., primele produse fiind deja livrate către clienți. Centrul industrial de producție de la Brăila este total automatizat.

Al doilea invitat, doamna Karina Kuzmak, CEO Timac Agro International, a mulțumit echipei din România pentru întreaga activitate și profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul timpului.

Ionel Bursuc, directorul executiv al companiei, a vorbit despre creșterea prețului la combustibil, aspect care a generat mărirea costurilor la producerea inputurilor. În acest context, Timac Agro a găsit soluții pentru a susține fermierii. „Pentru a fi posibilă această susținere ne-am mărit echipa cu 30 de specialiști tineri”, a precizat directorul executiv.

La rândul său, directorul de marketing Marius Marica a explicat cum se diferențiază soluțiile Timac Agro și ce aduc ele în plus pe piața din România. Ca noutate, specialistul a vorbit despre importanța unității de producție și lansarea în premieră a gamei de produse SynerTech, disponibilă în timp optim. „Testările produselor din această gamă au demonstrat un spor considerabil de producție!”, a afirmat directorul de marketing.

Domnul Conf. Dr. Raus Lucian, director executiv al Stațiunii Didactice Iași din cadrul Universității de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, a confirmat avantajele îngrășămintelor lichide față de cele solide. Testările s-au făcut timp de cinci ani pe cele trei culturi principale: grâu de toamnă, porumb și floarea soarelui.

Următorul vorbitor a fost Cristian Oanță, Supply Chain și Industrial Timac Agro România, care a menționat unitățile de producție Timac Agro din întreaga lume, precizând ca investiția din România – Centrul Industrial Danubius din Brăila – a fost finalizată în 12 luni. În schimb, timpul pentru realizarea, testarea și omologarea produselor a depășit 6 ani. Centru de la Brăila este cea mai mare unitate din Europa Centrală și de Sud-Est.

În final, directorul general Adrian Drăgan a vorbit despre provocările actuale și despre soluțiile Timac, evidențiind cei 16 ani de sinergie, inovație și valori ai companiei pe piața din România. Strategia Timac Agro este de a oferi produse personalizate și soluții care să genereze profit.

Directorul general Adrian Drăgan a mai subliniat ca Timac Agro România își dorește să rămână numărul 1 în preferințele fermierilor și le-a mulțumit tuturor invitaților, urându-le sănătate, succes în afaceri și profit în ferme!