Cum arată piața mondială de citrice în anul 2018?

Producția globală de portocale pentru anul 2017/18 este estimată să scadă cu 4,0 milioane de tone față de anul precedent, la 49,3 milioane, deoarece vremea nefavorabilă duce la culturi mai mici în Brazilia, UE și Statele Unite.

Se estimează că producția din S.U.A. va scădea cu 97.000 de tone, ajungând la 215.000, ca urmare a numărului redus de portocale disponibile pentru prelucrare.

Producția Braziliei este planificată să scadă cu 16%, până la 1,2 milioane de tone. Exporturile s-au redus, de asemenea, în cazul livrărilor mai mici. Ca cel mai mare producător, Brazilia reprezintă trei sferturi din exportul de suc de portocale la nivel mondial.

Producția în Uniunea Europeană este estimată cu 12% mai mică pentru portocalele direcționate spre prelucrare, datorită suprafeței scăzute, temperaturilor ridicate și a lipsei de ploaie care conduce la condiții de secetă

Mandarine

Producția globală pentru anul 2017/18 se estimează la 29,9 milioane de tone metrice, în scădere față de anul trecut, cu o cultură mai mare în China, care aproape contracarează declinul în Uniunea Europeană și în Maroc. Consumul proaspăt este plat, în timp ce exporturile sunt estimate la 6%.

Grapefruit

Producția globală în 2017/18 este estimată în creștere cu 1%, până la 6,6 milioane de tone metrice, vremea favorabilă favorizând cultura Chinei. Acest lucru compensează mai mult scăderea producției din S.U.A.

Lămâi / Limes

Producția globală în 2017/18 este prognozată la un record de 7,5 milioane de tone metrice. Creșterea producției în Argentina și Mexic este mai mare decât scăderea în Turcia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*