Daniel Buda, europarlamentar: „Firmele care comercializează produse cu dublu standard nu au ce să caute în România’’

Daniel Buda a susținut în data de 14 februarie a.c, o conferință de presă în care a vorbit despre problemele din sectorul agricol românesc, dar și despre un fenomen care naște tot mai multe controverse la nivelul țărilor membre UE, standardul dublu al calității alimentelor. În timpul intervenției sale a facut un apel public pentru partidul aflat la guvernare de a-și manifesta interesul, în ceea ce privește indentificarea alimentelor care au un standard dublu în raport cu alimentele care se vând în statele membre.

„În acest sens, Comisia Europeană a anunțat faptul că a lansat o metodologie comună de testare pentru a evalua dacă produsele alimentare vândute în UE sunt diferite. Tehnicile și metodele care vor fi folosite în evaluarea calității produselor, au fost prezentate la Praga și au fost elaborate cu sprijinul a cel puțin 16 state membre, dar și a altor părți interesate. O campanie coordonată de testare urmează să fie lansată în luna mai, de către autoritățile naționale din statele membre, potrivit comisarului UE.

Solicit actualei guvernări să fie productivă în acest parteneriat, astfel încât să putem identifica alimentele care au standard dublu și în același timp, evident, legislația o s-o facem la nivel european. Acele firme, în opinia mea, trebuie să plece de îndată din Romania. Nu au ce sa caute în Romania atâta timp cât vin cu produse alimentare cu un dublu standard.’’, a încheiat europarlamentarul.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*