De la 1 noiembrie va începe acordarea subvenţiilor pentru crescătorii de ovine şi caprine

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că de la 1 noiembrie a.c., va începe acordarea subvenţiilor pentru crescătorii de ovine şi caprine, iar de la 1 decembrie vor fi acordate şi cele pentru crescatorii de bovine.

„Începând cu data de 1 noiembrie, dăm drumul la subvenţiile pentru crescătorii de ovine şi caprine, urmând ca din data de 1 decembrie să dăm drumul şi la crescătorii de taurine în aşa fel încât să le asigurăm anul acesta o parte din sumele pe care le putem distribui prin bugetul statului, urmând să facem restul de onorări la plată a subvenţiilor la care au dreptul fermierii români în anul viitor până la 31 martie”, a declarat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a specificat că până la 1 noiembrie s-au avut în vedere subvenţiile pentru „fermierii mici”, care au nevoie mai mare de bani.

„Până la această dată noi am socotit necesar să dăm drumul la subvenţii pentru fermierii mici, pentru că pe câmp situaţia este destul de grea. Din cauza secetei terenul este destul de aspru, nu se poate lucra uşor, trebuie să faci mai multe treceri pe unitatea de suprafaţă şi asta implică cheltuieli suplimentare”, a mai spus Petre Daea

Ministrul Agriculturii a precizat că în momentul de faţă sunt în fluxul de plată peste 400.000 de cereri, care reprezintă „mai bine de jumătate de fermierii care au depus cererea unică”.