Demers legislativ pentru finanțarea asociațiilor profesionale, inițiat de Federația PRO AGRO

Federația PRO AGRO a inițiat elaborarea unui proiect de act normativ intitulat “Legea pentru instituirea unei cotizații profesionale agricole aplicate fermierilor pentru finanțarea asociațiilor profesionale membre ale unor organizații profesionale/interprofesionale reprezentative din sectorul agroalimentar”, în vederea asigurării finanțării predictibile a mediului asociativ.

Demersul nostru vine în contextul nevoii unei reprezentări consistente a interselor fermierilor din România, atât la nivel național, cât și european. Numai în acest mod mișcarea asociativă din agricultură poate să conducă la asigurarea creșterii competitivității fermelor și industriei alimentare din România.

Mecanisme de finanțare asemănătoare sunt adoptate și în alte țări membre ale Uniunii Europene, cel mai relevant caz fiind Franța. În consecință, considerăm că Parlamentul României ar trebui să își asume acest proiect de act normativ, astfel încât fermierul român să fie cu adevăratreprezentat la masa negocierilor, fie în România, fie la Bruxelles.

Demersul Federației PRO AGRO este susținut și de către Asociația Producătorilor de Porumb din România, motiv pentru care apelăm la sprijinul presei agricole pentru a-l face cunoscut și, eventual, pentru a primi observații și propuneri de îmbunătățire a textului inițial, pentru a determina puterea politică din Parlamentul României să îl transforme în lege.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*