Dezbaterea „Programului pentru școli” 2017-2018

Achim IRIMESCU, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat la un eveniment care a pus în discuție noul „Program pentru școli” care se va aplica începând cu anul școlar 2017-2018, la Palatul Parlamentului, în data de 1 noiembrie 2016. Alături de ministrul Agriculturii a participat și doamna Secretar de Stat Daniela Giurcă, se precizează într-un comunicat oficial MADR.

Organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale alături de Centrul Român de Politici Europene, cu sprijinul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, evenimentul a reunit atât reprezentanții ministerelor implicate în derularea programului, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, ai organizațiilor profesionale reprezentative, cât și parlamentari.

Noul program și-a propsu să unifice actualele programe de distribuire a fructelor și laptelui în școli, sub aceleași reguli și principii de implementare, iar Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a subliniat importanța distribuirii de produse locale în cadrul acestui program, facilitarea accesului producătorilor autohtoni și promovarea lanțului scurt de aprovizionare.

„Este foarte important să transmitem celor care se ocupă de implementarea programului, în speță Ministerul Educației și Consiliile județene, că este imperios necesar să regăsim pe masa copiilor noștri, la școală, produse de cea mai bună calitate. De altfel, prin intermediul acestui program trebuie să încurajăm achizițiile pe plan local a fructelor, legumelor și produselor lactate care se distribuie elevilor”, a afirmat ministrul.