DuPont Pioneer sărbătorește 90 de ani

La data de 7 mai 1926, statul Iowa a emis un certificat de înfiinţare pentru „Hi-Bred Corn Company.” În acest an am sărbătorit în toată lumea nouă decenii de când  Henry A. Wallace a pus piatra de temelie a firmei DuPont Pioneer.

Noua companie a lui Wallace a fost prima dedicată exclusiv seminţelor hibrid. În primul an, noua companie a produs 1.000 de baniţe de seminţe şi a vândut 650 de baniţe. Pe măsură ce hibridizarea a devenit populară, s-au lansat tot mai multe firme de seminţe hibrid. În 1935, Wallace a adăugat „Pioneer” la nume pentru a distinge compania sa de celelalte.

Astăzi, DuPont Pioneer continuă angajamentul de a furniza cea mai inovativă genetică vegetală, creând produse de top în industrie, în tandem cu servicii și asistență de cea mai bună calitate pentru clienţii noştri.

Cu operaţiuni în peste 90 de ţări, Pioneer dezvoltă şi distribuie în prezent porumb, boabe de soia, sorg, floarea soarelui, lucernă, rapiţă pentru ulei, grâu, orez, bumbac, mei şi seminţe de muştar de calitate superioară, precum şi aditivi furajeri şi o varietate de servicii şi expertiză.

Prin combinarea tehnologiilor convenţionale şi a celor noi, Pioneer furnizează soluţii pentru a ajuta la acoperirea nevoilor unei populaţii în creştere, a cărei cerere pentru seminţe şi produse agricole continuă să crească.

Cine suntem

S-au schimbat foarte multe de la înfiinţare, din anul 1926. Însă un lucru care nu s-a schimbat este principiul după care ne ghidăm – succesul nostru se bazează pe succesul clienţilor noştri. Credinţa ne-a ajutat să devenim un dezvoltator de top şi furnizor de genetică a plantelor pentru fermierii din toată lumea. Şi i-a ajutat pe acei fermieri să îşi crească productivitatea, profitabilitatea şi sustenabilitatea.

Ştiinţa de pionierat

Utilizăm ştiinţa din laborator şi de pe câmp pentru a creşte productivitatea şi durabilitatea terenului agricol din toată lumea. Prin dedicaţia noastră neclintită faţă de cercetare şi dezvoltare, îmbunătăţim rezultatele clienţilor noştri.

Parteneriat

Cultivarea relaţiilor pe termen lung are loc atunci când ne ascultăm clienţii, le vizităm câmpurile şi împărtăşim soluţii tehnice pentru a dezvolta soluţii. Ne străduim să facem ce este bine – acţionând cu corectitudine, onestitate şi deschidere faţă de toţi cei cu care lucrăm, de la clienţi şi parteneri de afaceri până la angajaţi şi investitori.

Crearea de valori

Construim succesul pe termen lung cu produse ce ajută cultivatorii să îşi depăşească obiectivele şi cu programe ce îi conectează cu noile pieţe şi oportunităţi de profit. Serviciul nostru dedicat clienţilor este neegalat în a crea valoare pentru fermieri la nivel global.

Angajamentul nostru

Deşi afacerea noastră a evoluat de-a lungul anilor, Pioneer a rămas credincios principiilor de business cuprinse în The Long Look. Acest cod a fost scris în 1952 – și de-a lungul anilor, promisiunea noastră a rămas valabilă.

Pe lângă angajamentul faţă de mediu, există o definiţie mai largă a sustenabilităţii. Valorile noastre – siguranţa şi sănătatea, cele mai înalte standarde etice, protejarea mediului şi respectul pentru oameni – reprezintă fundaţia pentru tot ceea ce facem, ajutând compania Pioneer să aibă o abordare aprofundată în eforturile de sustenabilitate.

INOVAŢIE ÎN DOMENIUL CULTIVĂRII FLORII SOARELUI

Floarea soarelui este o alegere importantă de cultură pentru fermierii din toată lumea. Este una din speciile de cultură originare din America de Nord. Primii exploratori europeni au observat floarea soarelui cultivată în mai multe locuri din sudul Canadei până în Mexic. Această plată exotică nord-americană a fost adusă în Europa de exploratorii spanioli undeva în jurul anului 1500. Planta s-a răspândit până în ziua de azi în vestul Europei mai mult sub forma unui ornament, dar au fost dezvoltate şi unele utilizări medicinale. Floarea soarelui a devenit foarte populară ca plantă cultivată în secolului al XVIII-lea – până în 1716, s-a acordat un patent englezesc pentru scoaterea uleiului din seminţele de floarea soarelui şi până în 1769 literatura menţionează floarea soarelui cultivată pentru producţia de ulei.

Până în 1830, producţia de ulei de floarea soarelui se făcea deja la scară comercială. Utilizările finale pentru seminţele de floarea soarelui includ consumul uman, procesarea (de exemplu, presarea) şi industria alimentară. Piaţa europeană pentru seminţele de floarea soarelui este azi extrem de dinamică. Cei mai mari producători sunt statele din regiunea Mării Negre.

DuPont Pioneer are o poziţie puternică pe piaţa seminţelor de floarea soarelui. Hibrizii de floarea soarelui marca Pioneer® sunt dezvoltaţi prin combinarea capacităţilor noastre globale de inovaţie cu testarea şi serviciile locale, permiţând fermierilor să planteze hibridul potrivit pe hectarul potrivit.

Pioneer a început cercetarea în domeniul florii soarelui în 1983, cu prima unitate de cercetare localizată în Argentina. În decurs de un an, ne-am extins capacităţile de ameliorare în Minnesota şi California. Concentrarea pe California a fost pentru a achiziţiona germoplasmă şi pentru a sprijini reţelele de cercetare pentru pieţele din Australia şi Europa. În 1987, primul hibrid de floarea soarelui marca Pioneer este vândut în Statele Unite. Din 1987, programul de ameliorare pentru floarea soarelui s-a extins în Europa, începând din Spania.

În ziua de azi, Pioneer deţine 13 centre de cercetare pentru floarea soarelui şi vinde seminţe în America de Nord şi pe pieţele din Europa. Pioneer este singura companie care-și împarte echilibrat programele de ameliorare intre zonele mediteraneene (Spania şi Turcia), Marea Neagră (România) şi spaţiul continental (Franţa şi Ungaria), acoperind toate mediile posibile europene de cultivare a florii soarelui. În plus, reţeaua de testare a Pioneer acoperă Rusia, Ucraina, Serbia, Italia, Austria şi Bulgaria.

Pioneer se angajează să ofere cele mai moderne și durabile soluții în cultivarea florii soarelui, asa cum demonstrează investiţiile de ultimă generaţie de la centrul din Sevilia, Spania.

Capacităţile tehnologice avansate ale centrului vor permite Pioneer să dubleze rata de câştig genetic şi să extindă linia caracteristicii defensive a Pioneer Protector®. Pioneer Protector® combină performanţele productive superioare ale hibrizilor testaţi locali cu rezistenţa genetică la rasele de lupoaie și la mană, asigurând controlul acestora pe parcursul întregului sezon. Liniile Pioneer Protector® permit cultivatorilor să scadă riscul pierderilor de venit fără a renunţa la beneficii sau la siguranţa recoltei. Liniile Pioneer Protector® sunt disponibile într-o gamă largă de hibrizi Pioneer de floarea soarelui, inclusiv hibrizi cu continut ridicat de acid oleic şi toleranţi la erbicide (ExpressSun® şi Clearfield®). Aceste caracteristici avansate sunt disponibile într-o gamă largă de hibrizi marca Pioneer® adaptaţi la toate mediile din Europa.

În combinaţie cu una din cele mai extinse reţele profesionale locale de testare şi vânzări locale din Europa, Pioneer este poziţionat unic pentru a furniza hibrizi şi cele mai adaptate tehnologii la nevoile locale.

La Pioneer, angajamentul nostru este să fim cei mai buni. Obiectivul nostru este să fim buni parteneri de afaceri şi să protejăm mediul, producând cele mai bune produse de pe piaţă. Este un angajament ce ne ajută să asigurăm nevoile actuale şi viitoare de hrană, furaje, combustibil şi fibre, într-o manieră sigură şi sustenabilă.

INOVAŢIE ÎN DOMENIUL CULTIVĂRII PORUMBULUI

Porumbul este printre cele mai importante cereale ce contribuie la securitatea alimentaţiei la nivel global. Stresul din cauza secetei în mediile cu resurse limitate de apă este una din principalele provocări pentru creşterea randamentelor culturilor de porumb în regiunile cele mai propice din lume, inclusiv multe zone din Europa.

Seceta este o problemă complexă şi poate afecta culturile în mod diferit, în funcţie de geografie şi de factorii de stres ai fiecărui mediu. Perioadele de secetă multiple sau extinse pot conduce la pierderi semnificative.

Există multe mecanisme ce contribuie la îmbunătăţirea toleranţei la secetă, şi obiectivul DuPont Pioneer este încorporarea unei baze extinse de caracteristici native pentru a asigura stabilitatea beneficiilor pentru clienţii noştri. Înţelegând mai bine ce anume îmbunătăţeşte toleranţa la secetă, amelioratorii de porumb Pioneer pot dezvolta mai bine hibrizii de porumb pentru fermieri. Nu există o singură genă sau soluţie ‘magică’ pentru complexul secetei. Hibrizii Optimum® AQUAmax® conţin caracteristici native ce permit porumbului să îmbunătăţească utilizarea eficientă a apei în perioadele cu umiditate scăzută.

Pioneer a realizat hibrizi de porumb cu toleranţă la secetă în peste 60 de ani şi a dublat randamentul pe milimetrul de apă față de anii ’50.

Pentru a extinde şi mai mult poziţia noastră de lideri în soluţii şi performanţe în materie de secetă, Pioneer a dezvoltat hibrizi de porumb superiori ca toleranţă la secetă utilizând sistemul Tehnologia de Accelerare a Randamentului (AYTTM). Sistemul AYT este o suită de elemente protejate prin drepturi de proprietate intelectuală, inclusiv tehnici moleculare de creştere şi strategii fenotipice precise, ce permit cercetătorilor să scaneze şi să identifice rapid genele responsabile cu creşterea productivității în mediile cu nivel limitat de apă.

Fenotipurile de precizie se referă la metode mai exacte de evaluare a produselor pentru a detecta mai bine prezenţa sau absenţa genelor dorite, pentru a spori înţelegerea corelaţiilor dintre genotip-fenotip şi pentru a detecta micile diferenţe, îmbunătăţind capacitatea de a anticipa continuu cum se va prezenta un produs în mediile vizate, prin intermediul studierii genomului.

În cazul fenotipurilor pe câmp pentru toleranţa la secetă, Pioneer a stabilit Mediile de Administrare a Stresului (MSE) în zonele cu şanse de ploaie foarte limitate sau inexistente în timpul sezonului de creştere. Câmpurile MSE permit o administrare îndeaproape a variaţiei la nivel de câmp şi irigaţiile de precizie permit o evaluare precisă a soluțiilor pentru secetă.

În 2010 Pioneer a început evaluarea hibrizilor în Mediile de Administrare a Stresului în La Rinconada (Sevilia), stabilind primul centru de cercetare pentru fenotipurile de precizie pentru secetă în Europa. Aici, germoplasma pentru porumb poate fi evaluată pe întregul spectru de scenarii de umezeală; de la secetă aspră în stadiile vizate de creştere, la condiţii bune de umezeală. Aplicarea tehnologiilor de fenotipuri de precizie, inclusiv fotometrie şi sensibilitate de la distanţă, a crescut cantitatea şi certitudinea informaţiilor colectate, în timp ce administrarea mediului ce utilizează staţii de stropire locale şi sisteme de monitorizare a umezelii solului permit cuantificarea timpului şi severitatea stresului.

Pe scurt, hibrizii Optimum® AQUAmax® conferă fermierilor o mai mare stabilitate a productivitățiii şi beneficii îmbunătăţite în condiţii limitate de apă, optimizând eficienţa utilizării apei şi furnizând mai multe boabe pentru fiecare picătură de apă.

CENTRUL TEHNOLOGIC MULTICROP DUPONT PIONEER

Povestea Centrului tehnologic DuPont Pioneer pentru culturi multiple din Sevilia, Spania porneşte în 2011, când conducerea Pioneer decide să sporească competitivitatea pe piaţa de floarea soarelui la nivel global lansând un centru de excelenţă pentru tehnologii ce permit dezvoltarea fără precedent a produsului.

Au fost evaluate câteva locaţii. Europa a fost cea mai logică regiune, fiind punctul de origine al mai multor programe Pioneer de creştere a florii soarelui şi în relativă apropiere de zona Mării Negre, piaţa cu cel mai mare potenţial de creştere pentru floarea soarelui.

image19

Noul centru avea nevoie de un amplasament cu condiţii climatice corespunzătoare pentru creşterea culturilor de seră pe tot parcursul anului, de expertiză în cultivarea intensivă disponibilă, de capacitatea de a atrage talente profesionale şi de posibilitatea de a angaja temporar forță de muncă instruită. În plus, un beneficiu a fost capacitatea de a cultiva două generaţii pe an şi condiţiile pentru screeing-ul bolilor. În final, Sevilia a fost aleasă deoarece se potriveşte tuturor cerinţelor.

Prin intermediul noului centru tehnologic, Pioneer deţine cele mai importante facilităţi de sere dedicate cercetării pentru culturile de floarea soarelui din lume. Centrul conţine laboratoare pentru patologii şi pentru selectie embrionara, precum şi un program de ameliorare a gemoplasmei de floarea soarelui, având ca obiectiv explorarea şi utilizarea germoplasmei exotice pentru a îmbunătăţi rezistenţa la factorii de stres biotici şi abiotici, dezvoltând o nouă variabilitate utilă productivității.

Tehnologiile deja operaţionale de la centru includ creşterea accelerată avansată (AFB), integrarea accelerată a caracteristicilor (ATI) şi cercetarea fenotipului pentru lupoaie si afecţiunile fungice.

Centrul tehnologic din Sevilia pentru culturi multiple şi-a extins foarte mult capacitatea de ameliorare moleculară a florii soarelui utilizând tehnologia de salvare a embrionilor. Prin salvarea embrionului la 10-12 zile după polenizare, propagarea recoltei în seră şi extensia artificială a perioadei de expunere la lumină, putem realiza multiple cicluri de creştere sau de introducere de caractere pe an, versus maxim două în condiţii de teren.

O parte din obiectivul Centrului Tehnologic din Sevilia a fost extinderea scopului cercetării fenotipice pentru a include alte plante parazite importante şi boli ale florii soarelui, în special lupoaie, Verticillium, rugină şi Phomopsis.

Cartografierea populațiilor beneficiază de asemenea de posibilitatea de urmărire rapidă a salvarii embrionului. Cartografierea accelerată a populaţiei combinată cu screening-ul bolilor va permite Pioneer să dezvolte rapid noile fenotipuri de apărare pentru multe afecţiuni ale florii soarelui.

Cristina CIONGA, Gov & Public Affairs Manager Central Europa
Maria CIRJA, Marketing Manager DuPont Pioneer Romania si Republica Moldova