Elveția interzice fierberea homarilor cât aceștia sunt în viață

Fierberea homarilor vii, o practică comună pentru bucătarii care transformă crustaceele populare într-o masă, va fi în curând ilegală în Elveția.

Guvernul elvețian a decis săptămâna trecută că homarii trebuie să fie inconștienți înainte ca aceștia să fie gătiti și ținuti într-un mediu natural, mai degrabă decât pe gheață sau în apă cu gheață. Noua lege, prevăzută pentru a fi adoptată în martie 2018, urmează unele similare în Italia și Noua Zeelandă.

„Crustaceele vii, inclusiv homarul, nu mai pot fi transportate pe gheață sau în apă cu gheață”, prevede noua lege, potrivit SwissInfo. „Speciile acvatice trebuie să fie păstrate întotdeauna în mediul lor natural. Crustaceii trebuie să fie acum inconștienți înainte de a fi uciși. „

Decizia vine în urma mai multor cercetări recente care au arătat că crustaceele, cum ar fi homari, pot simți durerea.

De-a lungul timpului a existat o dezbatere între oamenii de știință și cercetători cu privire la problema dacă homarul simte durerea. Inițial, cercetătorii au ajuns la concluzia că animalele, cum ar fi homari și insectele, nu simt nici o durere datorită sistemelor nervoase simple.

Decizia Elveției este aplaudată de profesorul Robert Elwood, profesor emerit de ecologie, evoluție, comportament și economie de mediu la Universitatea Queens, Belfast.

Elwood a efectuat o serie de experimente care sugerează că crustaceele sunt sensibile și că fierberea lor în viață este inumană.

„Cu datele pe care le cunoaștem, este foarte probabil ca animalul să fie în durere”, spune el. „Acordăm protecție păsărilor și mamiferelor, în prezent oferim o protecție foarte mică crustaceelor decapodice – homari și crabi – și vine întrebarea, de ce există această diferență?”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*