Fermierii din Kenya schimbă cafeaua pentru nuci

Fermierii specializați în cultura de cafea din Kenya abandonează recolta în favoarea nucii de macadamia, raportează agenția de știri Bloomberg, din cauza cererii enorme din partea Chinei. Prețurile pentru nuci de macadamia s-au dublat până acum în acest an, iar China este în prezent cea de-a doua cea mai mare piață pentru fructe cu coajă lemnoasă după SUA.

Kenya este renumită pentru cafeaua Arabica, dar Bloomberg declară că producția a scăzut după ani de gestionare defectuoasă de către autoritatea de reglementare a industriei. Producția de nuci de macadamie a depășit în primul rând greutatea boabelor de cafea în 2017, potrivit Autorității Agricole și Alimentare din Kenya.

„Ori de câte ori este cultivată cafeaua, macadamia crește și agricultorii sunt acum conștienți de oportunitatea oferită de afacerea cu nuci de macadamia”, citează pentru Bloomberg, Loise Maina, de la procesorul agricol Nawiri Agribusiness.