Au început înscrierile în cadrul celei de-a doua ediții a GreenFields Academy, program dedicat agriculturii regenerative și conservative. Pe parcursul acestuia, fermierii români vor afla informații, vor avea acces la bune practici, vor aplica tehnologii inovatoare și vor schimba experiențe alături de profesioniști locali și internaționali ai companiilor și asociațiilor din industrie și alături de unele dintre cele mai performante ferme din România.
Demersul educațional și de networking este realizat la inițiativa și prin cunoașterea oferită de companiile Syngenta, Raiffeisen Bank, IPSO Agricultură, RWA Raiffeisen Agro România, Yara România, Patrick Valmary Consult și AMAZAG, cu sprijinul Alisa Farming, Grup Șerban, AIDER și APPR.
Scopul programului este de a contribui la un mediu favorabil practicării durabile a agriculturii, prin conservarea apei, îmbunătățirea calității solului prin lucări minime, exploatarea covoarelor vegetale și a culturilor verzi de acoperire, reducerea cantității de inputuri aplicate la hectar, folosirea agriculturii circulare, conservarea resurselor și a biodiversității, sechestrarea carbonului în sol, utilizarea agriculturii digitale și a celei de precizie, toate acestea prin menținerea nivelului de profitabilitate al fermelor.
“Sustenabilitatea este un domeniu care face parte din viața noastră de zi cu zi. Suntem încântați să anunțăm organizarea celei de-a doua ediții a programului, deschizând porțile unei noi promoții de fermieri care se vor alătura celor care practică deja agricultura conservativă și regenerativă. Anul acesta avem în plan să selectăm ferme care inovează și care contribuie cu adevărat la dezvoltarea sustenabilă a agriculturii, punându-le la dispoziție o curriculă tehnică non-comercială bogată, axată pe accesul la experiențe din câmp și la tehnologii de ultimă oră”, a declarat Laurențiu Asimionesei, reprezentant al companiei AMAZAG, fondator al GreenFields Academy.
GreenFields Academy va include o grupă de 20 de fermieri selectați din toate zonele României, care pentru 8 luni de zile vor lua parte gratuit la program. Curricula cursului constă într-un mix de predare online și reuniuni tehnice organizate în câmp care înglobează informații provenite direct de la specialiștii companiilor și fermelor partenere, cu cele furnizate de Patrick Valmary, consultant în agricultură integrată durabilă și partener al proiectului.
„Venim cu experiența ediției anterioare a programului și ne propunem să dezvoltăm și să îmbogățim și mai mult structura și planul de învățare. Contribuim astfel prin programul nostru la crearea unui viitor durabil al agriculturii și ajutăm fermierii să se adapteze noilor condiții de climat și rentabilitate. Acesta este un demers unic în peisajul agriculturii locale, prin înglobarea cunoașterii și tehnologiilor de top, locale și internaționale” a declarat Patrick Valmary, expert consultant în cadrul GreenFields Academy.
Înscrierile în program au loc până pe 5 august. Fermierii care doresc să se înscrie o pot face direct pe site-ul programului (www.greenfields.ro), unde pot consulta detaliile de desfășurare, criteriile de eligibilitate și cele de admitere.
Despre AMAZAG: Amazag este o platformă de agricultură, cu ajutorul căreia toți cei care produc sau pun în valoare mâncarea, de la fermă la farfurie, pot performa mai bine. AMAZAG reunește o serie de proiecte educaționale dedicate industriei agribusiness, precum Atelierele Amazag, MBAG (Management și Business în Agricultură), GreenFields Academy sau MEET THE FOOD.