Fighter, soluția eficientă pentru combaterea buruienilor din soia, fasole și alte leguminoase, în postemergență

Imediat după răsărirea culturii de soia, chiar dacă s-a aplicat erbicidarea în preemergenta, își fac apariția și buruienile, rezerva de semințe de buruieni în majoritatea solelor fiind foarte mare. Cele cu frunza lată sunt periculoase atât prin numărul mare de specii, cât și prin densitate.

Dintre acestea, sunt câteva care “preferă” culturile de soia, așa cum este zârna (Solanum nigrum), buruiană care poate crea mari probleme culturii de soia, atât în perioada de vegetație, dar mai ales la recoltare, când poate deprecia recolta. Mai sunt însă și alte buruieni care pot crea probleme culturilor de soia și fasole: cornuții (Xanthium sp.), teișorul (Abutilon theophrasti), spanacul sălbatic (Chenopodium album), știrul (Amaranthus retroflexus) etc..

Cu ce se pot combate?

FIGHTER (a 2-a denumire comeciala a erbicidului Basagran SL), erbicid cu acțiune de contact, se aplică după răsărirea culturii, când buruienille sunt răsărite și se afla în stadiul de 2-4 frunze (BBCH 12-14).

Doza omologată: 2 l/ha.

Atenție! Este recomandat că tratamentul să se realizeze când temperatura aerului este mai mare de 15°C și umiditatea aerului mai mare de 40%. Totodată, se va evita efectuarea tratamentului în perioadele de stres ale culturii. De la momentul aplicării produsului trebuie să treacă 6 ore fară precipitații sau fară irigații, astfel încât buruienile să poată prelua substanța activa din produs. Se poate observa, după aplicarea produsului, o ușoară decolorare temporară a culorii frunzelor culturii, care dispare treptat, odată cu creșterea acestora, fară să afecteze dezvoltarea.

De asemenea, pentru o eficacitate cât mai bună a erbicidului vă recomandăm aplicarea asociată cu unul dintre adjuvanții: HURRICANE, SILWET STAR sau VITAL 90. Mai multe detalii, aici: https://alcedo.ro/produse/fighter/