Hibrizi de porumb EURALIS 2017

  

Hibrizi de porumb pentru boabe – Tropical Dent®

ES GALLERY (FAO 340) este un hibrid cu bob dentat tropical, produs lider al gamei cu noua genetică Tropical Dent®. Hibridul dispune și de un sistem radicular foarte bine dezvoltat (concept Roots Power®) cu rădăcini principale lungi, care penetrează chiar și solurile compacte, permițând o utilizare mai bună a rezervelor de apă și a nutrienților din sol. Acest hibrid are o vigoare bună de pornire în vegetație, uscare rapidă a boabelor, performanță în orice tip de condiții climatice, număr mare de rânduri cu boabe pe știulete și toleranță ridicată la Fusarium și Ustilago. ES GALLERY are un potențial foarte mare de producție. În condițiile de cultură ale anului 2016 s-au obținut, în România, producții de peste 14.900 kg/ha în județul Bihor. Densitatea recomandată la semănat este de 70.000 de boabe germinabile/ha.

ES MYLORD (FAO 360) este un hibrid NOU cu o toleranță foarte bună la secetă și frângere având o securitate sporită la recoltare. Acest hibrid prezintă stabilitate indiferent de condițiile climatice și valorifică foarte bine terenurile cu potențial mediu și scăzut. Uscarea rapidă a boabelor este o caracteristică importantă dată de genetica de ultimă generație, Tropical Dent®. Toleranță ridicată la boli ca Helminthosporium și Ustilago. ES MYLORD este un hibrid cu un randament foarte ridicat. În condițiile de cultură ale anului 2016 s-au obținut producții de peste 15.600 kg/ha în județul Constanța. Densitatea recomandată la semănat este de 65.000 de boabe germinabile/ha.

ES METHOD (FAO 380) este un hibrid cu bob dentat tropical din noua genetică Tropical Dent®, cu uscarea rapidă a boabelor, în special către sfârșitul ciclului de vegetație. Are un efect de compensare foarte bun (caracteristică vizibilă în caz de densități reduse și aport ridicat de substanțe nutritive). Hibridul este recomandat și pentru obținerea de siloz timpuriu în zonele submontane (efect “stay green”, tulpina subțire și raport foarte bun știulete/planta întreagă). ES METHOD este un hibrid extraordinar de productiv, iar în condițiile de cultură ale anului 2016 s-au obținut producții de peste 14.200 kg/ha în județul Neamț. Densitatea recomandată la semănat este de 65.000 de boabe germinabile/ha.

ES CORTES (FAO 420) este un hibrid cu bob dentat tropical cu genetică exclusivă Tropical Dent®, cu randament și stabilitate dovedite, capacitatea de a pierde foarte rapid apa din boabe către sfârșitul perioadei de vegetație și un efect de compensare foarte mare, cu știuleți mai mari în cazul în care lipsesc plante. ES CORTES prezintă, de asemenea, o vigoare mare de pornire în vegetație și un randament foarte bun în condiții de stres hidric, valorificând foarte bine solele cu potențial mediu și scăzut. În condițiile de cultură ale anului 2016 s-au obținut, în România, producții de peste 14.500 kg/ha în județul Neamț. Densitatea recomandată la semănat este de 65.000 de boabe germinabile/ha.

ES LAGOON (FAO 460) este un hibrid NOU, genetică Tropical Dent®, cu randament, stabilitate și uscare rapidă a boabelor către sfârșitul ciclului de vegetație. Acest hibrid se caracterizează prin știuleți mari și uniformi, plante deosebit de viguroase și toleranță ridicată la frângere și secetă. MMB foarte mare: 365 gr. Din punct de vedere al randamentului, ES LAGOON se poziționează peste martori în cadrul tuturor loturilor experimentale Euralis. În condițiile de cultură ale anului 2016 s-au obținut producții de peste 14.600 kg/ha în județul Mureș. Densitatea recomandată la semănat este de 65.000 de boabe germinabile/ha.

 

Hibrizi de porumb pentru siloz – Tropical Dent®

ES ZLATAN (FAO 500) este un hibrid NOU, pentru siloz, cu genetică Tropical Dent®. Acest hibrid produce plante cu o talie foarte înaltă, de până la 3 metri și are un efect “stay green” extrem de pronunțat. Asigură o calitate foarte bună a silozului, din punct de vedere al energiei, digestibilității, și a conținutului de amidon. De asemeea, prezintă un randament de masă verde foarte bun, dar și un excelent raport știulete/plantă întreagă. Potențialul genetic de producție al lui ES ZLATAN este foarte ridicat, iar în condițiile de cultură ale anului 2016 s-au obținut producții de peste 72.000 kg masă verde/ha în județul Bistrița Năsăud. Densitatea recomandată la semănat este de 80.000 de boabe germinabile/ha.

euralis logo