În anul 2018, hibrizii Caussade Semences nu trebuie să lipsească din nicio fermă

CAUSSADE SEMENCES – ALEGE. CÂŞTIGĂ. REPETĂ

Programele de ameliorare pentru cultura de floarea soarelui au fost orientate către crearea de hibrizi cu diferite rezistenţe la Orobanche şi caracteristici biologice care să răspundă diferitelor cerinţe ale procesatorilor din industria specifică. Dintre caracteristicile agronomice, programele de cercetare pun accentul pe: toleranţă la secetă şi arşiţă, grad de rusticitate ridicat, rezistenţă la frângere şi cădere, adaptabilitate la diferite condiţii tehnologice şi pedo-climatice în vederea asigurării stabilităţii randamentului, dar şi pe un grad crescut de autofertilitate etc.

Un aspect foarte important, care deosebeşte hibrizii de floarea-soarelui Caussade Semences de ceilalţi hibrizi Clearfield din piaţă, este dat de rezistenţa foarte bună la boli, dar şi de calităţi care oferă o productivitate sporită.

Portofoliul Caussade Semences pentru cultura de floarea soarelui include: EUROPA CL Plus – hibrid semitimpuriu, KLARIKA CL HO – hibrid Clearfield High Oleic, Noul ACAJOU CL, MARBELIA CL – hibrid semitimpuriu, GENOVA CL – hibrid semitimpuriu, IMERIA CS hibrid semitimpuriu, FUSHIA CL – hibrid semitimpuriu.

ACAJOU CL este un hibrid Clearfield timpuriu, omogen, cu un conţinut ridicat de ulei şi un randament bun. Hibridul are un start excelent în vegetaţie şi o rezistenţă bună la cădere şi frângere, dar şi la secetă şi arşiţă, ceea ce îi conferă regularitatea randamentului. ACAJOU CL prezintă toleranţă foarte bună la boli precum Plasmopara, Sclerotinia, Botrytis şi Verticilium. Densitatea de semănat recomandată este de 65.000-70.000 boabe germinabile/hectar. Zonele de favorabilitate sunt Câmpia de Vest, Sudul ţării, Dobrogea şi Sudul Moldovei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*