Industria bovinelor din SUA iese din ciclul de extindere?

Până în 2020, ciclul de extindere a bovinelor în SUA este de așteptat să scadă, potrivit unei previziuni prezentate în revista Drovers de către Centrul de informare în domeniul comercializării animalelor, citează euromeatnew.ro.

Incertitudinile prezente pe piețele actuale și potențialele obstacole pentru comerțul cu carne la nivel mondial ar putea diminua cererea de carne de vită și, prin urmare, de bovine.

Pentru anul 2019, analiștii prevăd o creștere modestă a producției de carne de vită pe an, de 1% sau 2%, care trebuie luată în considerare numai în condiții meteorologice normale. Aceasta ar fi cea mai mică creștere procentuală din 2015.

În primul trimestru al anului 2019 prețurile bovinelor hrănite ar putea fi sub 2018. În trimestrele următoare, prețurile se preconizează să fie similare cu cele din anul precedent. O recoltă obișnuită de porumb Midwest 2019 ar stabili un stadiu de creștere constantă a prețurilor bovine anuale și vițe mici în a doua jumătate a anului 2019 comparativ cu trimestrele corespunzătoare din 2018.

Estimările preliminare plasează producția de carne de vită în 2020 neschimbată până la 2% față de anul precedent. Dacă economia SUA continuă să crească în 2020, iar piețele de export nu se vor deteriora, se așteaptă o creștere modestă a prețurilor pe an în decursul anului, potrivit analizei.