Întâlnirea bilaterală dintre reprezentanții României şi cei ai Comisiei Europene, anulată!

Conform unui comunicat de presă emis de MADR, pe data de 8 februarie a.c era programată la Bruxelles întâlnirea  bilaterală, în cadrul căreia reprezentanții României trebuiau să explice Comisiei Europene în ce condiții s-a acordat sprijinul cuplat din vegetal și din zootehnie şi, totodată, să fie negociate subvențiile pentru fermieri, aferente anului 2017.

La solicitarea Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene (DG AGRI) întâlnirea bilaterală care viza clarificarea solicitărilor privitoare la sprijinul cuplat notificat de România în 2016, aferent perioadei 2017 – 2020 a fost amânată.

“Întâlnirea care urma să aibă loc în data de 8 februarie a.c. a fost reprogramată pentru data de 16 februarie 2017, condiţiile de participare rămânând aceleaşi”, s-a precizat în comunicatul Ministerului Agriculturii, fără a fi specificate motivele amânării.

Practic, de această întâlnire și de argumentele pe care le vor prezenta reprezentanții Ministerului Agriculturii Comisiei Europene va depinde acordarea sprijinului cuplat fermierilor români în anul 2017.