IPSO Agricultură vine la Agromalim Arad 2017 cu utilaje adaptate nevoilor fermierilor din zona de vest a țării

Vestul României este o zonă agricolă cu un potențial deosebit iar tradiția celor 28 de ediții atrage în fiecare an la Arad fermieri din toată România, care vin să ia pulsul agriculturii la început de toamnă.

IPSO Agricultură, lider în piața de utilaje și mașini agricole participă și în acest an, la cea mai mare expoziție de profil din vestul României – Agromalim 2017. În perioada 7-10 septembrie, echipa de specialiști a companiei îi așteaptă pe fermieri în centrul expozițional situat la 1,5 km de autostrada A1 cu cele mai noi informații despre utilajele expuse, precum și despre ofertele de finanțare pe care IPSO Agricultură le pune la dispoziție partenerilor săi.

La această ediție aniversară Agromalim, utilajele IPSO Agricultură vor fi expuse în standul 3 din platforma A, pe o suprafață de 400 de mp. Printre cele zece utilajele expuse se numără: combina John Deere S660i, patru tractoare John Deere (8270R, 7230R, 6155R, 5115M), încărcătorul Manitou MLT 737-130 PS+ Premium, două semănători Kuhn (Maxima 6R, Premia 4m), distribuitorul Kuhn Axis și scarificatorul Bednar TN 3000.

Un model de combină din seria S – John Deere S660i

Modelul expus la Agomalim 2017 este combina S660i (387 Cp, buncăr de 10.600 litri, compatibilă cu hedere între 6,7 metri si 7,6 metri).

Rotorul unic este ceea ce face Seria S să fie deosebită. Acesta oferă avantaje clare asupra sistemelor tradiţionale şi hibride: În loc să împartă fluxul în două, produce un flux unic de recoltare care consumă mai puțină energie iar diametrul său mare generează o mai bună inerţie decât rotoarele mici, facilitând viteze rotative mai scăzute, ceea ce permite o mai bună calitate a paielor şi a bobului.

Toate aceste tehnologii inovative sunt completate de sisteme inteligente precum: sistem de ghidare automată prin satelit (GPS, GLONASS) Autotrac cu activare SF1, antena Star Fire 6000 și sistem de monitorizare a umidității și a cantității recoltate (cântar), sistemul  de management agricol JDLink (5 ani abonament inclus), RDA (Remote Display Acces)  = suport operator de la distanță, WDT (Wireless Data Transfer) = transfer date utilaj către MyJohnDeere.com.

Patru tractoare John Deere din seriile 5M, 6R, 7R și 8R

Utilajele expuse de IPSO Agricultură la standul de la Agromalim 2017 sunt completate de cele patru tractoare John Deere, din patru serii diferite, cu caracteristici, puteri și întrebuințări diferite. Pentru fermele mici, dar și pentru acei fermieri care își desfășoară activitatea în sectorul zootehnic sunt recomandate tractoarele John Deere 5115M și 6155R. În schimb, pentru aceia dintre vizitatori care lucrează suprafețe însemnate de teren sau sunt implicați în activități de prestări servicii sunt recomandate tractoarele John Deere 7230R și 8270R.

Tractoarele John Deere din seria 5M sunt echipate cu motoare de 2,9 litri pentru 75 CP şi 4,5 litri pentru 85 CP, 100 CP şi 115 CP, sunt echipate cu injecţie electronică CommonRail și care folosesc un singur combustibil (Diesel Only), nefiind nevoie de utilizarea unui alt combustibil. Motorul poate fi cuplat la transmisii Power Reverser 16 față/16 spate sau 32 față/16 spate, pentru toate fiind disponibil și opțiunea creeper și o viteză de până la 40 km/h. Capota este poziționată mai joasă, astfel încât permite o vizibilitate și mai bună în lucrul cu tiranții frontali sau încărcătorul frontal. Designul robust al cadrului central al tractoarelor 5M este ideal pentru ridicarea greutăților mari de către încărcătorul frontal sau orice altă lucrare cu echipamente frontale grele. Construcţia solidă a seriei 5M oferă o stabilitate excepțională şi permite o încărcătură maximă generoasă de 6.500 kg pe tractoarele cu cabină. Este econom, robust, adaptat pentru orice timp de lucrări. Este un tractor apreciat de fermierii români, astfel încât a devenit liderul pe piața in segmentul de 100 C.P.

Tractoarele mari John Deere din seria 6R sunt acționate de renumitul motor de 6,8 l PowerTech PVS sau de motorul îmbunătățit PowerTech PSS cu turbosuflante în serie, revizuite acum pentru o putere și mai mare, dar cu un consum mai mic de combustibil și care respectă standardele de emisii ale exigentei Etape IV, pentru care inginerii John Deere au dezvoltat un nou sistem SCR. Cele două modele noi vârf de gamă, 6230R și 6250R, sunt ușoare și puternice în același timp, având 9,3 tone și o putere de până la 300 CP.

Motorul îmbunătățit PowerTech PSS de 6,8 l oferă componente noi și avansate, inclusiv chiulasa răcită care asigură un management superior al căldurii și pistoane din oțel ranforsat, care oferă o densitate excepțională a puterii menținând în același timp durata mare de viață a motorului. Ușurința de operare și puterea acestora completează o eficiență extraordinară a consumului de combustibil, asigurând niveluri de confort la operare nemaipomenit de înalte.

Tractoarele John Deere din seria 7R se caracterizează prin versatilitate, fiabilitate, performanţă şi sunt destinate fermelor mari şi prestatorilor de servicii, având o putere cuprinsă între 201 CP şi 319 CP. Performanța excepțională începe cu un motor excepțional, iar pe tractoarele 7R John Deere oferă două motorizări de 6,8l și 9,0l, care au fost proiectate și dezvoltate pentru a asigura un cuplu mare și un timp de răspuns rapid.

Tractoarele John Deere din seria 8R sunt echipate cu motoare John Deere puternice pentru aplicaţii solicitante: arat, cultivat, discuit, scarificat și însămânțare. Motorul cu două turbine de 9,0l Power Tech PSX eliberează până la max. 450 CP cu Managementul Inteligent al Puterii. Pentru tractoarele de tracțiune cel mai important aspect este puterea livrată la sol si nu puterea dezvoltata de motor. Conform testelor efectuate în Nebraska de către un organism independent, a desemnat tractorul 8370R echipat cu transmisie e23 cel mai eficient tractor. Din 370 CP cât sunt livrați de motor, la bara de tracțiune avem disponibile 350 CP, adică o eficiență de 95%.

Manitou MLT 737-130 PS+ Premium –  performanță la superlativ

Încărcătorul telescopic pentru teren accidentat MLT 737-130 PS+ este alegerea ideală în căutarea performanţei. Este destinat atât cultivatorilor de cereale, zootehniştilor cât și prestatorilor de servicii. Abilităţile sale impresionante permite executarea tuturor operaţiunile de manipulare în agricultură: transportul hranei pentru animale, activităţile de recoltare, încărcarea şi descărcarea produselor în vrac, manipularea baloţilor, manipularea gunoiului de grajd.

Cultivatorii de cereale, zootehniştii, contractorii şi asociaţiile de agricultori vor aprecia calităţile acestei maşini. Mai mult decât o soluţie de manipulare, Manitou le oferă fermierilor o maşină cu un design modern şi confort în utilizare: interiorul şi exteriorul au fost ingenios concepute pentru a vă satisface nevoile. Dacă producătorul agricol alege un încărcător MANITOU, va beneficia de un încărcător telescopic cu o durată mare de viaţă şi va avea de câştigat atât din punct de vedere al confortului cât şi al productivităţii. De asemenea, va beneficia de pachetul de servicii oferit de IPSO Agricultură: service post vânzare, contracte de întreţinere şi service, reparaţii la faţa locului şi soluţii de finanţare.

Două semănători Kuhn – Maxima 2 și Premia 4000

Uniformitatea la semănat este esențială pentru a obține productivități ridicate la porumb, sfeclă de zahăr și alte culturi prășitoare. Solidă și extrem de stabilă în timpul lucrului, unitatea de semănat este componenta principală a semănătorilor MAXIMA 2. Asigură o poziționare perfectă a semințelor pe rând în orice condiții de sol și ca adâncime, indiferent de cultură.

Semănătorile PREMIA asigură rezultate de înaltă calitate cu unități de semănat capabile să semene cu presiune adaptabilă pe bara de semănat, cu soluții pentru tipuri diferite de sol și o grapă de acoperire concepută să lucreze în condiții variabile. Sistemul de distribuție HELICA este precis și de încredere de-a lungul întregii vieți de operare. Asigură rate de semănat și distribuție pe rând uniforme chiar și pe pante sau teren neuniform și nu este afectată de vibrații.

Distribuitorul de îngrășăminte Kuhn AXIS 

Gestionarea ratei de aplicare duce la obținerea de producții ridicate controlând în același timp și cheltuielile. Sistemul de distribuție CDA al KUHN este soluția ideală pentru a răspunde diferitelor cerințe, optimizând astfel producția indiferent de circumstanțe. Soluțiile unice KUHN asigură o precizie de împrăștiere absolută: distribuția CDA, controlul GPS, sistemul de cântărire KUHN și conceptul EMC de adaptare automată a ratei de aplicare în timpul lucrului sunt de neegalat.

Asigurarea unei distribuții uniforme pe întreaga lățime de lucru chiar și atunci când rata de aplicare, lățimea de lucru sau viteza de înaintare variază este o preocupare majoră la KUHN. Sistemul CDA creează condițiile pentru asigurarea unor tipare optime de distribuție laterală.

Distribuitoarele AXIS au fost concepute pentru a lucra foarte precis la viteze mari de înaintare. Toate ratele de aplicare –  mici sau mari – sunt posibile: de la 3 kg/ha până la 500 kg/min. Aceasta este echivalentă cu 500 kg/ha la 36 m cu 16.5 km/h și deschide drumul către scăderi considerabile ale costurilor și productivități ridicate. KUHN combină vitezele mari de lucru cu economiile de combustibil.

Scarificatorul Bednar TN 3000M 5R

Terraland TN, reprezentat de TN 3000M 5R, este un scarificator cu un cadru construit din oțel ALFORM ce permite o lucrare a solului rapidă și eficientă la o adâncime de până la 55 cm. Design-ul unic al dinților permite lucrul în toate tipurile de sol cu un necesar scăzut de putere.

Proiectarea unică a organelor active permite prelucrarea tuturor tipurilor de sol, având în același timp un necesar mai mic de putere. Utilajul este recomandat pentru adâncimi de lucru între 25–55 cm, procesând straturile compactate de sol şi generând un profil sănătos al acestuia.

Terraland TN 3000M 5R asigură prelucrare de adâncime şi amestecare intensivă a resturilor vegetale (o alternativă la arat, cu economii semnificative), procesarea straturilor compactate de sol (absorbţie sporită a umidităţii şi afânare), restaurarea profilului solului.

Scarificatorul Terraland TN 3000M 5R efectuează operațiuni de spargere a harpanului, decompactare intensivă a straturilor solului, mărunţirea bulgărilor de la suprafață.