Israel, țara dependentă de importurile de cereale și furaje

Israelul depinde aproape în totalitate de importuri pentru a-și satisface nevoile de cereale și furaje. Suprafața maximă care poate fi plantată cu grâu este de aproximativ 100.000 hectare, din care doar 70.000 hectare au fost recoltate în timpul ultimei recolte. Porumbul  și boabele de soia pentru obținerea hranei destinate animalelor nu se cultivă în Israel, făcând țara în întregime dependentă de importuri. Din totalul importurilor de cereale și furaje din anul comercial 2016/17, 73% au fost folosite pentru hrana animalelor, 19% au fost folosite pentru obținerea făinii, iar 8% au fost pentru producția de ulei și amidon.

În timp ce Israelul este aproape de autosuficiență în sectorul laptelui, păsărilor de curte și anumitor fructe și legume, rămâne foarte dependent de importurile de cereale și de produse alimentare.

Grâul israelian pentru măcinare este obținut din Rusia, SUA, Ungaria, Germania, Canada și România. Majoritatea acestor importuri sunt de grâu de toamnă. Există 19 fabrici de făină în Israel, cu o capacitate totală de 1,3 milioane de tone. În plus față de grâul de măcinat, există, de asemenea, importuri de făină ambalate în principal din Ucraina și Rusia. Consumul anual de grâu nealimentar în Israel este constant de aproximativ 1.000.000 de tone. Israel exporta, de asemenea, grâu măcinat către Autoritatea Palestiniană (PA) din cauza capacității insuficiente de macinare pentru a răspunde cererii existente.

Deși porumbul este cultivat în Israel, culturiile obținute nu sunt folosite pentru hrana pentru animale. În 2016, suprafața totală plantată cu porumb a fost de 14.000 hectare. Aproximativ jumătate din total a fost crescut pentru însămânțare, lăsând 6.000 hectare pentru consumul uman sub formă de porumb dulce, proaspăt sau prelucrat. Israelul depinde în totalitate de importurile de porumb pentru hrana animalelor. Din cauza constrângerilor legate de apă (dependența de irigare, lipsa apei și prețurile ridicate), agricultorii sunt obligați să producă și alte culturi cu valoare mai mare decât porumbul pentru hrana animalelor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*